Spre finalul discursului de joi 25 noiembrie, Traian Basescu a precizat ca Romania a avut un premier bun ale carui actiuni nu au fost sustinute de un presedinte pe masura, facand referire la fostul prim-ministru Petre Roman si la fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu.
In plus presedintele l-a asigurat pe actualul premier, Emil Boc, ca dispune de toata sustinerea lui si ca Guvernul trebuie sa preseze pentru modernizare, oricare ar fi costurile politice. "Avem un guvern care trebuie sa preseze pentru modernizare, oricare ar fi costurile politice si il asigur pe premier ca are toata sustinerea presedintelui"

Petre Roman a comentat declaratiile lui Traian Basescu

Petre Roman comentat declaratiile sefului statului, care a spus despre el ca "a avut ghinionul sa aiba un presedinte care vrea Romania asa cum e acum". Fostul premier a declarat pentru Mediafax ca Ion Iliescu a respectat programul de reforma cu care Guvernul fusese investit in 1991, dar ca "momentul divortului brutal" a fost in septembrie 1991.
"Ghinion, daca putem vorbi, este momentul mineriadei din septembrie 1991, cand din punct de vedere al relatiei presedinte-premier am convingerea ca domnul Ion Iliescu a stat deoparte cand era momentul sa impidice inlaturarea unui guvern legitim, care facuse dovada calitatilor sale", a spus Petre Roman.
"Programul de reforma cu care am fost investit in ‘90 printr-un vot al Parlamentului a fost respectat de presedintele Ion Iliescu, chiar daca au fost momente cand a avut alte pareri. Si vorbesc aici despre liberalizarea preturilor pe care dumnealui a intarziat-o cu sase luni si momentul in care am adoptat Legea privatizarii, in august ‘91, singura operationala in acel moment, domnul Iliescu a avut rezerve, dar a promulgat-o. Prin urmare, in aceasta zona ar fi nedrept sa vorbesc de o impotrivire, de un ghinion, dar e adevarat ca deosebire in ceea ce priveste evolutia reformelor s-a vazut dupa ce s-a format PD", a adaugat Petre Roman.
Petre Roman a fost presedintele PD in perioada 1993-2000. El a fost inlaturat de de la sefia PD de Traian Basescu in anul 2000. Basescu a fost presedintele PD in perioada 2000 - 2004, cand a devenit presedintele Romaniei.