Liderii PNL si PD s-au certat, din nou, in sedinta de ieri a Consiliului National de Conducere al Aliantei, in urma declaratiilor presedintelui Traian Basescu, care a spus ca nu este oportuna schimbarea presedintilor CJ pana in 2008.
Potrivit unor surse din Alianta, la intrunirea de ieri unii dintre liberali, respectiv Ludovic Orban, Gheorghe Flutur si Gheorghe Stefan, s-au aratat profund nemultumiti de afirmatiile presedintelui, cerandu-le colegilor democrati sa-i transmita lui Basescu sa nu se mai implice in problemele Aliantei. Orban a atras atentia ca afirmatiile presedintelui sunt contrare intelegerilor din Alianta, referitoare la modificarea Legii administratiei publice pentru schimbarea presedintilor de CJ care provin de la PSD.
„Este inacceptabila aceasta pozitie a presedintelui. Noi i-am sanctionat pe presedintii de CJ care au participat la intalnirea de la Mamaia, unde au semnat un document alaturi de PSD, iar acum trebuie sa ne modificam punctul de vedere“, a declarat liderul PNL Bucuresti, dupa sedinta CNC.

Subiectul se mai discuta

Purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, a precizat ca liderii PNL si PD au stabilit sa mai discute acest subiect in conducerile celor doua partide, iar saptamana viitoare sa se ia o decizie la CNC. „S-a decis ca dupa discutia de la Poiana Brasov sa se mai analizeze subiectul vreo zece zile. Nu s-a pus problema adoptarii pachetului de legi privind adminis-tratia prin ordonanta de Urgenta. Sa vedem ce forma conceptuala se va gasi pentru finalizarea pachetului de legi si apoi stabilim sub ce forma va trece prin Parlament“, a mai spus Nicolaescu.
Liberalii le-au reprosat insa colegilor democrati ca si-au schimbat pozitia dupa afirmatiile lui Basescu. Potrivit surselor citate, Vasile Blaga ar fi incercat sa sustina declaratia presedintelui, spunand ca nu s-a luat o decizie in Coalitie pe tema schimbarii presedintilor de CJ care nu apartin actualei Puteri. Liberalii i-au amintit insa deciziile Aliantei si pe cele ale Coalitiei pe aceasta tema si au adaugat ca si premierul Tariceanu ar fi fost pus in fata faptului implinit, in urma declaratiilor lui Basescu de la Poiana Brasov.
La finalul sedintei, presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a declarat presei ca problema privind modificarea legislatiei in domeniul administratiei publice locale va fi discutata saptamana viitoare in Coalitie.
„Presedintele a spus ca principiul schimbarii presedintilor de CJ cu jumatate plus unu din numarul de voturi sa nu se aplice pana in 2008. Sensul declaratiei presedintelui a fost si preocuparea noastra, in Alianta si in Coalitie. Urmeaza sa luam o decizie in Coalitie“, a spus Videanu.

Paloma, criticata pentru pesedism

Liderul PNL Bucuresti, Ludovic Orban, le-a cerut tot ieri reprezentantilor conducerii PD, in sedinta conducerii Aliantei, sa o schimbe pe secretarul de stat Paloma Petrescu de la Ministerul Educatiei pe motiv ca promoveaza membrii PSD in invatamantul din Capitala. In cadrul discutiilor, liderii PD ar fi incercat sa o sustina pe Paloma Petrescu, spunand ca ministrul Educatiei, Mircea Miclea, ar fi amenintat cu demisia daca ii va fi schimbat acest secretar de stat.