Presedintele Traian Basescu a declarat in urma cu putin timp ca este prima data cand este impiedicat sa-si exercite atributiile constitutionale, informeaza Agerpres.
"Va marturisesc ca nu este cea mai vesela zi din mandatele mele de presedinte al Romaniei, pentru ca este prima data in opt ani de exercitare a functiei cand sunt impiedicat sa-mi exercit atributiunile constitutionale", a spus Basescu, intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni.
Presedintele Traian Basescu a declarat ca este pentru prima data in perioada post-decembrista cand un prim-ministru isi asuma prerogativele sefului statului, adaugand ca Romania este legitim prezenta la Consiliul European, dar nelegitim reprezentata.
"As remarca faptul ca este pentru prima data in perioada post-decembrista, in 22 de ani, cand un prim-ministru isi asuma prerogativele presedintelui, fara sa aiba un mandat de la acesta. As spune, putin mai mult, o asumare nelegitima de mandat de reprezentare a statului. (...) Romania este legitim prezenta la Consiliul European, dar este nelegitim reprezentata in acest Consiliu European", a sustinut Traian Basescu, intr-o declaratie la Palatul Cotroceni.
Presedintele Traian Basescu a declarat ca a decis sa nu mearga la Consiliul European de la Bruxelles pentru ca ar fi fost o situatie stanjenitoare, inclusiv pentru partenerii nostri europeni.
"Am luat decizia sa nu merg la Bruxelles pentru ca ar fi fost o situatie stanjenitoare si pentru partenerii nostri europeni sa arbitreze ei o disputa nationala", a declarat Basescu, la Palatul Cotroceni.
El a subliniat ca nu ar fi vrut sa se ajunga la o "stanjenitoare disputa" intre presedinte si premier la Bruxelles, adaugand ca ziaristii dornici sa speculeze orice "fisura" sunt peste tot.
"Am vrut sa protejez ceea ce am construit opt ani - o buna imagine a Romaniei", a adaugat Basescu.