Blogul Roxanei Iordache: BASESCU INCALCA FLAGRANT CONSTITUTIA

Presedintele Basescu se intalneste la Cotroceni cu guvernul interimar, Ungureanu, dupa intalnirea "informala" pe care au avut-o ministrii demisi, mai precis, numai cei din PD-L, la Palatul Victoria. Plus Predoiu.
O noua incalcare flagranta a Constitutiei. Adunari confidentiale cu reprezentantii unui partid, fostul principal partid de guvernamant si premierul demis prin motiune de cenzura, la Palatul Cotroceni. Ce discuta ei? In ce scop? Si mai ales, pe cine reprezinta? Si pana cand?
Disperarea lui Basescu e asa de mare incat e in stare de orice ca sa ramana la putere. Problema e suspendarea. Spaima lui.
E preferabil sa nu incerce noi manevre anticonstitutionale, cu implicatii penale. Cu presiuni asupra parlamentarilor, ca sa nu voteze guvernul Ponta.
Un material de specialitate cu santajele lui Basescu e calea cea mai rapida spre puscarie. Cine ar mai paria pe expirat?
Basescu si Ungureanu trebuie sa raspunda institutional de ce s-au intalnit si care este scopul intalnirilor. Toate astea au loc in institutiile statului, pe banii contribuabililor. Nu la carciuma, pe banii cotizantilor. Daca o faceau acolo, puteau fi acuzati cel mult ca se chinuie sa faca agenda.
Dar televiziunile prefera barfele, in loc sa constate neconstitutionalitatea flagranta a celor petrecute.