Barack Obama a participat la slujba de Paste intr-una dintre cele mai sarace comunitati din Washington.
Presedintele american Barack Obama a participat duminica la slujba de Paste intr-una dintre cele mai sarace comunitati din Washington, la o biserica istorica pentru persoane de culoare, fondata in timpul Razboiului Civil din Statele Unite, relateaza AFP.
Obama, Prima Doamna Michelle si fiicele lor Sasha si Malia s-au alaturat congregatiei de 2.500 de credinciosi la Allen Chapel African Methodist Episcopal Church, din Anacostia, o zona cu populatia majoritara de culoare din sud-estul Washingtonului.
"Biserica a fost aleasa pentru ca are peste 50 de programe pentru ajutarea comunitatii locale, au declarat oficiali de la Casa Alba pentru Washington Post.
Pastorul bisericii a afirmat ca vizita lui Obama a intervenit "intr-un moment critic", dupa incidentul armat de saptamana trecuta, cand patru persoane si-au pierdut viata, iar alte cinci au fost ranite.
"Simplul fapt ca presedintele inca vine aduce atat de multa liniste si vindecare sud-estului Washingtonului", a spus preotul Michael Bell pentru Washington Post.
Sase oameni au fost ucisi miercuri intr-un schimb de focuri exact in zona de sud-est a Washingtonului, unde a mers Obama la slujba de Paste.