Cotidianul.ro informeaza: Berceanu despre Baconschi: Inca n-ai ajuns sa deosebesti porumbeii de porumbite, dar vrei sa fii sef.
Senatorul PDL Radu Berceanu a declarat, sambata, referindu-se la aspiratiile la o functie de conducere in partid ale lui Teodor Baconschi, ca e ca si cum ai vrea sa fii sef la asociatia crescatorilor de porumbei cand inca nici n-ai ajuns la faza in care deosebesti porumbeii de porumbite.
Berceanu a declarat, la Craiova, ca nu are ce sa ii reproseze lui Teodor Baconschi, dar ca nu este convins ca in acest moment ministrul de Externe stie ce inseamna sa conduci un partid.
"Domnul Baconschi este un om caruia eu nu am ce sa ii reprosez, dar nu sunt foarte convins ca stie in clipa asta cam ce inseamna sa conduci un partid, sa fii prim-vicepresedinte. Nu cred! Este normal sa isi doreasca, pentru ca s-a inscris in partid, face politica, vrea sa faca o cariera, este absolut OK., dar nu cred ca evalueaza exact cam despre ce este vorba si noi avem acolo niste prevederi cu vechimea. (...) Nu cred ca este normal ca eu sa ma duc, de exemplu, la asociatia crescatorilor de porumbei si le spun 'domn‘e, vreau si eu sa fiu aici membru', iar ei imi spun 'da, domn‘e, vino incoace, uite un baiat care s-ar putea sa devina un crescator important de porumbei'. Si ma duc acolo si dupa vreo 3-4 luni, cand eu inca nu am ajuns la faza sa deosebesc porumbeii de porumbite, le spun ca eu vreau sa fiu seful lor, pentru ca ma recomanda faptul ca sunt o figura noua", a mai declarat Berceanu.
Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, miercuri, raspunzand unei intrebari, ca el considera ca ar trebui sa fie unul dintre prim-vicepresedintii echipei nationale de conducere a PDL.