Consiliul National de Coordonare al Aliantei PNL-PD a decis luni sa recomande sanctionarea cu avertisment a presedintilor de consilii judetene reprezentand PNL si PD care au fost prezenti la intrunirea Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene de la Mamaia. „Consiliul National de Coordonare al Aliantei cere, recomanda celor doua partide sa adopte sanctionarea cu avertisment a celor care au fost prezenti la aceasta dezbatere“, a precizat presedintele PNL Calin Popescu-Tariceanu.
El a aratat ca, in cadrul Consiliului National de Conducere al Aliantei, s-a constatat ca presedintii Consiliilor Judetene prezenti la reuniunea de la Mamaia si reprezentand PNL si PD s-au aliniat unei pozitii contrare celei adoptate de catre aceasta formatiune politica, neluand in considerare deciziile precedente ale acesteia in ceea ce priveste modificarea Legii nr. 215 in sensul schimbarii regulii majoritatii la alegerea presedintilor de Consilii Judetene. Tariceanu a aratat ca sanctionarea cu avertisment reprezinta din punct de vedere statutar prima sanctiune care se poate aplica. El a aratat ca pana la excluderea din partid mai exista si alte sanctiuni, in functie de statutul fiecarei formatiuni politice.
La randul sau, liderul PD Emil Boc a reiterat ideea caracterului consultativ al rezolutiei adoptate in cadrul Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene de la Mamaia. El a mentionat ca modificarea Legii nr. 215 nu reprezinta o vanatoare de vrajitoare la adresa PSD. „Acolo unde Coalitia detine majoritatea, acolo poate sa-si impuna presedintele consiliului judetean, unde nu, situatia va ramane neschimbata“, a conchis Emil Boc. (A.M.)