Primele acuze de fapte ilegale aduse primarului Dumitru Nicolae, pentru proiectul "Siret Plaza" au fost ale presedintelui CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, care sustine ca terenul de 5 milioane de euro, dat fara licitatie de primarul Galatiului, era destinat locuintelor sociale.

Dupa cum s estie, la inceputul saptaminii am facut publice dedesubturile contractului - cel putin suspect - dintre Primaria Galati si EMCT Mediteranee pentru realizarea unui complex imobiliar de 45 de milioane de euro, in cadrul caruia municipalitatea locala, reprezentata de edilul sef galatean, incredinta fara licitatie terenul de peste 26 ha.

Desi Dumitru Nicolae a sustinut intr-o conferinta de presa chiar in ziua respectiva ca totul a fost facut conform legii si ca nici un act normativ nu-i interzice sa dea terenul, primarul nu a explicat modul de alegere a firmei de consultanta si nici de ce nu a organizat licitatie. Aceleasi declaratii au fost facute de Dumitru Nicolae marti, in cadrul unei emisiuni la un post TV din Galati.

Dupa publicarea cazului au aparut si primele acuze oficiale la adresa primarului. Acestea vin din Braila, vocile autoritatilor din orasul vecin acuzindu-l clar de ilegalitati.

Presedintele CJ Braila: "Este ilegal"

In legatura cu acordarea terenului de 5 milioane de euro, suprafata situata administrativ in comuna Vadeni din judetul Braila, Gheorghe Bunea Stancu (PSD) a declarat ca refuza sa gireze proiectul lui Dumitru Nicolae, iar complexul imobiliar "Siret Plaza" n-o sa prinda contur.

"In primul rind totul este ilegal. Terenul probabil a fost trecut din domeniul public al municipiului in cel privat, iar ei (n.r. - Consiliul Local Galati) nu au puterea legala de a face asa ceva. Terenul doar le este dat in administrare, nimic mai mult. In al doilea rind acel teren le-a fost dat pentru locuinte sociale, nu ca ei sa faca nu stiu ce complex imobiliar acolo. Asa cum pina acum nu le-am dat autorizatie pentru 'Siret Plaza', n-or s-o primeasca atit timp cit sint eu la CJ Braila", a declarat Gheorghe Bunea Stancu pentru "Obiectiv - vocea Brailei".

"Nu stiu ce e in capul lui Nicolae"

Bunea Stancu si-a continuat acuzatiile asupra modului de lucru al primarului galatean: "Nu stiu ce este in capul primarului Nicolae. Doar i-am zis clar ca nu se poate realiza acolo ce vor ei pentru ca terenul din proiect are deja o alta destinatie. I-am spus ca orice investeste acolo, in alte scopuri decit pentru locuinte sociale, va fi pierdut. Nu a vrut sa inteleaga, asta este problema lui".

Stancu a mai precizat ca Prefectura Braila merge inainte cu procesul intentat municipiului Galati pentru constatarea nulitatii de drept a actelor de urbanism emise pentru cartierul "Dimitrie Cantemir": "Eu zic ca acolo nu se va face nici o 'plaza', nimic. Dupa ce nu voi mai fi eu presedinte, sa le dea cine o vrea autorizatie, eu nu fac asa ceva", a incheiat presedintele CJ Braila.