Aurelian Pavelescu revine cu o noua plangere privind fraudarea alegerilor dupa ce, cu o saptamana in urma, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a dat solutie de neincepere a urmaririi penale apreciind ca faptele nu exista la plangerea depusa tot de el la 30 noiembrie 2004, cosemnatari fiind atunci Traian Basescu si Calin Popescu-Tariceanu.
Pavelescu, care este avocat de profesie, sustine ca de asta data si-a argumentat cu probe plangerea.
El a aratat ca vechea plangere se referea la fraudarea alegerilor prin calculator la Biroul Electoral Central, iar noua plangere vizeaza „demersuri sub presiune“ sau „Actiunea Autobuzul“ si indica probe cum ar fi: martori, inscrisuri si inregistrari, cu privire la schimbarea destinatiei voturilor in special cele declarate nule“. „Am uitat faptele relatate de mass-media. Noua Putere, desi a venit pe valul onorabilitatii si a promis ca va face cercetari, a renuntat. Sunt mii de declaratii, de martori directi care au fost citati in mass-media, iar acest lucru nu a fost luat in seama de Parchet“, a afirmat Pavelescu.
Avocatul a recunoscut ca noua plangere pe care a depus-o la Parchet survine si scandalului provocat de procurorul Viorica Stoica, care initial a lucrat in primul dosar, dupa care a fost schimbata ca urmare a demersului de a-l audia pe Traian Basescu la Palatul Cotroceni. Cea de-a doua plangere privind fraudarea alegerilor, depusa la Parchetul instantei supreme este, potrivit lui Pavelescu, un test pentru procurorul general al Romaniei, care a dovedit ca nu e de buna credinta. Pavelescu sustine ca procurorul de serviciu a refuzat initial de a-i inregistra actiunea, si abia dupa insistentele avocatului procurorul a inregistrat cea de-a doua plangere.