Prefectul Mihai Capra a semnat ordinul pentru delimitarea si numerotarea sectiilor de votare din judetul Galati in vederea desfasurarii Referendumului National pentru demiterea presedintelui Romaniei. La actiunea din 19 mai galatenii cu drept de vot se vor putea prezenta la urne pentru a-si exprima optiunea electorala in 376 de sectii de votare care acopera tot judetul, aproape jumatate dintre acestea, adica 151 de sectii, urmind a se organiza in municipiul Galati.

Un alt obiectiv indeplinit pentru buna organizare a referendumului este finalizarea listelor permanente de alegatori pentru judetul Galati. Potrivit datelor furnizate de Biroului de administrare a bazelor de date privind evidenta persoanelor, in judetul nostru exista 520.128 de cetateni cu drept de vot, 265.480 dintre acestia fiind identificati in municipiul resedinta de judet.

Purtatorul de cuvint al Prefecturii, Emanuela Turcu, ne-a declarat ca a fost de asemenea definitivata si componenta Biroului Electoral de Circumscriptie Judetean (BECJ) nr. 18, cu reprezentantii partidelor parlamentare, astfel: Stela Florentina Ivan - presedinte, magistrat la Judecatoria Galati, Iulia Vulpe - membru, reprezentant PNL, Mirela Nisip - membru, reprezentant PRM, Paul Puscas - membru, reprezentant PSD, George Schin - membru, reprezentant PC, Istvan Garnai - membru, reprezentant UDMR si Mihail Boldea - membru, reprezentant PD.

Tot in cadrul masurilor organizatorice, Institutia Prefectului a transmis Tribunalului Galati lista cu juristi si alte persoane care nu fac parte din nici un partid politic, din rindul carora urmeaza sa fie desemnati presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare din judetul Galati.