Siteul www.pdlsenat.ro informeaza ca ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, si-a lansat, miercuri seara, la Ateneul Roman, Fundatia Crestin-Democrata.
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, si-a lansat, miercuri seara, la Ateneul Roman, Fundatia Crestin-Democrata, in prezenta liderilor PDL, partid in care s-a inscris recent.
In decorul pretentios al Ateneului Roman, inconjurat de elite ale vietii culturale si de lideri politici, Baconschi a anuntat lansarea Fundatiei sale si a vorbit despre noua viziune pe care o va aduce PDL-ului, partid al carui membru este din 28 septembrie. Vasile Blaga, Sever Voinescu, Adriean Videanu, Sulfina Barbu s-au numarat printre liderii democrat-liberali care au fost alaturi de ministrul Baconschi.
N-au lipsit nici colegii de Cabinet ai ministrului de Externe: Ion Ariton, Daniel Funeriu, Elena Udrea sau Catalin Predoiu, dar si presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.
‘Este o coplesitoare onoare pentru noi, cei 21 de membri fondatori ai Fundatiei Crestin-Democrate, sa va primi azi in acest foaier al Ateneului Roman, conform unui simbolism national, transpartinic - ca sa zic asa -, care transmite din capul locului mesajul nostru de capatai, si anume ca ne aduce impreuna principiul competentei, excelenta, meritul fiecaruia intr-un anume domeniu‘, a spus seful diplomatiei romane.
El a afirmat ca, impreuna cu colegii sai din Fundatie, se va implica mult mai mult, atat pe plan civic cat si politic sau antreprenorial.
"Fara indoiala, aici s-a reunit o buna parte din elita tarii noastra - mediul politic, mediul academic, mediul corporatist, presa, dar nu suntem nici pe de parte singurii romani responsabili si preocupati de soarta tarii. Exista, din fericire, milioane de concetateni ai nostri, deja liberi, deja puternici, care se trezesc dimineata devreme si se culca tarziu. Sunt cercetatori care aduc pretutindeni plus valoarea inteligentei si a creativitatii, antreprenori de succes care au infruntat cu bine criza", a punctat presedintele Fundatiei Crestin-Democrate.
El a tinut sa sublinieze faptul ca elita inseamna, in fapt, ceva foarte simplu si anume excelenta si lucru bine facut, indiferent de domeniu.