Deputatul PNL Emil Strunga ii ataca dur pe liderii PSD. In opinia acestuia, printre baronii ce au furat pe vremea guvernarii pesediste se afla si fostul prefect Marius Necula.

Deputatul PNL Emil Strunga a atacat ieri in termeni duri liderii Partidului Social Democrat de la nivel local si central. Parlamentarul a aratat ca ilegalitatile savirsite de cei ce au detinut puterea in perioada 2000-2004 pun in pericol aderarea tarii la UE. In plus, omul politic mai arata ca circul ce are loc pe scena politica nationala nu face altceva decit sa strice imaginea Romaniei. Din pacate, deputatul nu a vrut sa vorbeasca prea mult despre unii lideri ai Coalitiei de guvernare ce au intrat in vizorul DNA. In opinia acestuia, nu este bine sa vorbim despre afacerile celor din PD sau PC pina cind instanta nu se va pronunta in aceasta privinta.

"Pe scena politica romaneasca s-a creat o agitatia cum nu s-a mai vazut din 2004. Ma refer la problemele aparute in PSD si care au condus la autosuspendare lui Adrian Nastase din functia de presedinte executiv al social-democratilor. Pe linga acesta, au fost implicati in scandaluri asemanatoare Dan Ioan Popescu, Viorel Hrebenciuc. Averile acestora sint cercetate de justitie. In ultimele doua cazuri s-a pus sechestru pe o parte din avere. In plus, Ion Iliescu trebuie sa dea declaratii la Parchet despre cele intimplate la Mineriada din '90", a declarat Emil Strunga. Acelasi politician considera si ca Adrian Nastase are obligatia morala de a renunta la functia de presedinte al Camerei Deputatilor si nu doar la cea de presedinte executiv al PSD. In plus, in opinia lui Strunga, cariera politica a social-democratului a fost compromisa, iar pentru realizarea acestui lucru au pus umarul si membri ai PSD. "Nu este posibil ca liderii unui partid social-democrat sa fie posesorii unor averi cu multe zerouri. Dupa ce Nastase s-a autosuspendat, a inceput o adevarata epidemie a autosuspendarilor din PSD. Ma intreb insa in ce masura mai poate fi Nastase presedintele Camerei Deputatilor", a mai spus Emil Strunga.

Si la nivel local

In ceea ce priveste baronii de la nivelul judetului Galati, deputatul liberal a aratat ca printre politicienii ce si-au urmarit doar propriul interes pe vremea in care detineau o functie publica de conducere se numara si fostul prefect Marius Necula. "Si Galatiul a avut baronii lui. Presa a aratat o serie intreaga de afaceri ale liderilor PSD Galati. Fostul prefect al judetului, Marius Necula, a fost unul dintre cei mai mari datornici ai Finantelor. Fostul prefect a distrus mai multe societati. Ramine de vazut cum vor fi transferate aceste probleme in instanta", a incheiat deputatul Emil Strunga.

Intrebare

Contactat telefonic, fostul prefect al judetului, Marius Necula, cel despre care deputatul PNL facea referire, a precizat ca asteapta mai intii sa vada declaratia demnitarului asa cum a fost ea rostita. "Pincipala mea intrebare este ce a facut domnul Strunga pentru galateni", a replicat Marius Necula.