Ultimele date partiale, oferite, in cursul zilei de ieri, de catre Biroul Electoral Judetean Constanta, au indicat ca Traian Basescu a fost preferat de 41,91% dintre constantenii prezenti la urne, iar Adrian Nastase de 35,14% dintre constanteni. In ceea ce priveste listele pentru Senat, respectiv Camera Deputatilor, Alianta PNL - PD este inaintea Uniunii PSD + PUR cu aproximativ trei procente. In aceste conditii, si in comparatie cu rezultatul din locale, se poate spune ca opozitia a facut "o figura” buna la Constanta. Conform rezultatelor, liderul PNL Constanta, Puiu Hasotti se poate considera "reinvestit” in functia de parlamentar.

Reporter: Domnule Puiu Hasotti, considerati ca rezultatele prezentate pana la aceasta data (n.r. ieri, 29 noiembrie a.c.), pentru Constanta, si nu numai, reprezinta o victorie a Aliantei?
Puiu Hasotti: Nu se poate vorbi despre o victorie, ci de un meci egal, care poate fi transat, conform Constitutiei, de viitorul presedinte. In ceea ce priveste judetul Constanta, s-a dovedit ca asa-numita echipa a PSD este, in cel mai bun caz, o realitate trista a partidului de guvernamant si, in cel mai rau caz, o confirmare a spuselor lui Adrian Nastase, pe care, din plictis, nici nu o mai amintesc.
Rep.: In contextul rezultatelor alegerilor, cum comentati campania desfasurata de Uniunea Nationala PSD+PUR si ce credeti despre vehiculatele fraude comise, in diferite puncte ale tarii, de catre partidul de guvernamant?
P.H.: Prin felul in care PSD si-a desfasurat campania nationala si cu precadere cea judeteana a perturbat rezultatul final pentru ca in Romania inca exista un electorat care se lasa lesne derutat de diversiuni care sunt incompatibile cu principiile democratiei. Rezultatul este rezultat si trebuie luat ca atare, dar niste comentarii se pot face. In primul rand, democratia este cantitativa si nu calitativa. Spun acest lucru pentru ca in tara si judetul Constanta un electorat neinstruit s-a lasat manipulat de PSD, care nu a avut nici un fel de scrupule. Mentalitatea rurala a acestui electoral a influentat rezultatul votului. Nu as putea vorbi despre fraude directe, ci despre fraude indirecte, care au tinut de inselarea groteasca a unui electorat sarac.
Rep.: Ce parere aveti despre exit-poll-urile prezentate in cursul zilei de 28 noiembrie?
P.H.: Exit-poll-urile au fost facute pentru a crea diversiuni si pentru a ne scade vigilenta. Insa am fost foarte bine pregatiti. Mai pregatiti ca la alegerile locale.
Rep.: Acum , la aflarea rezultatelor, fie ele si partiale, stiti care va vor fi colegii de Parlament - fie ca este vorba de cei liberali, respectiv democrati, dar si pe cei din partea altor partide, ca de exemplu PSD…
P.H.: In ceea ce ma priveste, voi avea un dialog politic cu toti colegii mei din Parlament si cei din judetul Constanta, mai putin cu cei de la PSD Constanta - nu este si cazul lui Cristian Diaconescu. Asta pentru ca si in politica totul are o limita, si chiar politica are morala ei.