Constantin Gheorghe publica pe blog articolul: Traian Basescu, presedintele Securitatii.
Din ciclul: "Recunosc, am fost un dobitoc!", unul dintre proaspat botezatii "catavenci" isi publica ceva memorii despre relatia lui cu Traian Basescu, relatie stropita din greu cu lichide corozive pentru ficat. Care se pupa cu alte asemanatoare, care ii fac lui Basescu un portret de consumator fruntas. Dar asta este doar anecdoticul. Miezul dezvaluirii este asta:
"Intr-o zi eram fara Felix in biroul lui Base de la sediul PD din Modrogan si ochii mi-au alunecat serpeste pe un document cu antetul Securitații, pe care am citit UM 0544, codul CIE, adica fosta DIE si actuala SIE, si numele Marin Antonescu. L-am intrebat pe Basescu daca persoana este una si aceeasi cu prefectul PSD de Dambovita din acea perioada, Marin Antonescu, la care el m-a rugat insistent sa nu scriu niciodata nimic despre el, pentru ca il cunoaste si este un om de treaba. Mi-am respectat promisiunea cativa ani, pana ce a inceput scandalul "Flota", cand aveam sa descopar ca, in 1987, comandantii lui Traian Basescu, in calitate de sef al Agentiei Economice NAVROM din Anvers, erau Silvian Ionescu si Marin Antonescu. Ionescu conducea Serviciul I Benelux din Directia I a CIE, astazi fiind comisarul-sef al Garzii Nationale de Mediu, iar Antonescu era consulul Romaniei la Bruxelles, acoperit ca ofiter superior CIE, astazi fiind vicepresedintele CJ Dambovita, amandoi din partea PDL.
Practic, de amicitia mea cu Basescu s-a ales praful, in clipa in care am scris cine a fost Marin Antonescu, iar Base m-a dat in judecata, cerandu-mi o despagubire de 1 leu. Apoi, si-a retras plangerea, imediat dupa ce am publicat informatia ca asocierea dintre flota Petromin si compania norvegiana Torvald Klaveness a fost perfectata de el personal, in calitate de subsecretar de stat la acea data, iar demersurile din partea regatului scandinav au fost facilitate de broker-ul Knut Hartmann, al carui comision a fost de 500.000 de dolari. Am mai dezvaluit ca, in 1995, Basescu a fost recompensat, la recomandarea lui Hartmann, ca bursier al Regatului Norvegiei, pentru a urma cursurile avansate de management in industria transportului maritim ale Universitatii Norvegiene de Stiinta si Tehnologie din Trondheim. Base a urmat cursurile in Bucuresti, unde a continuat sa-si trateze hepatita cu tinctura de whiskeanu, singura care vindeca garantat ficatul."
Care va sa zica, incepand din 1992 Basescu a fost furnizor de informatii confidentiale, de la servicii, catre "Academia Catavencu", despre "coruptii" din PSD. Bine, nu era el singura sursa pentru catavenci. SRI si 0215 au contribuit si ele din greu la prosperitatea catavencilor si la succesul lor. Intrebarea este: cine ii dadea lui Basescu documente ale fostei Securitati, si de ce? Sa fi plecat cu ele Caraman, o vreme, dupa 1989, seful spionilor? De ce si cum s-au lipit toti fostii lucratori ai DIE de Partidul Democrat?
Daca este adevarat acest episod, Basescu trebuie sa dea niste explicatii, la fel si nenea asta, Cornel Ivanciuc (fost turnator la Securitate, ca si Carol Sebastian, alt esuat in Modrogan). Ce inteleg eu din afacerea asta? Ca ofiteri activ i(atunci) ai SRI, 0215 si fosti lucratori ai Securitatii au poposit la PD, aducand cu ei si retelele de informatori de pana in 1989. Multi dintre informatori au ajuns sa lucreze in presa. Unii au avut misiunea de a-i face "partie" politica lui Traian Basescu. Si i-au facut-o, pana la Palatul Cotroceni.
De asta am spus ca victoria lui Basescu, din 2004, a fost, de fapt, o lovitura de stat securista, el fiind produsul acestui grup de securisti din spionajul extern, care s-a reciclat intre timp la afaceri. Cine l-a preluat intre timp pe Basescu, si-l foloseste, este o alta poveste. Din care mai scapa cate una, cate alta, fie de la Ambasada SUA, fie de la niste unii care gandesc straniu de similar cu dementii aia din "Tea Party".
Tot ce pot sa sper este ca brusc sa le revina memoria si altora care au contribuit la ascensiunea acestui Arturo Ui de Dambovita.