Pe listele PRM pentru alegerile parlamentare se regasesc, alaturi de un mare numar de actuali parlamentari, doua nume noi: Anca Petrescu, arhitecta Casei Poporului, si Mircea Druc, fostul prim-ministru al Republicii Moldova.
Formatiunea lui C.V. Tudor si-a depus listele de candidati la Biroul Electoral Central (BEC) in ultima clipa, lucru care a confirmat ca in PRM s-au dus lupte aprige pentru locurile pe liste.
Blocul National Sindical a primit 30 de locuri, dintre care doar vreo 20 sunt eligibile. In rest, pe liste se gasesc in proportie de 50% actualii parlamentarii PRM, multi dintre ei controversati. Astfel, pe locuri fruntase se situeaza Ilie Merce, fost ofiter de Securitate, Nicolae Iorga, devenit celebru dupa faptele antisociale comise de fiul sau in Brasov, Danut Saulea, caruia i s-a ridicat imunitatea parlamentara pentru ca a sustinut ca in Romania au fost antrenati luptatori palestinieni, fratele liderului PRM, Marcu Tudor, care a fost impus pe liste in ciuda opozitiei aprige a filialei Prahova, si lista ar putea continua.

Nume noi

Printre numele noi care au aparut la PRM se numara Anca Petrescu, arhitecta Casei Poporului, actualul Palat al Parlamentului, Mircea Druc, fost prim-ministru al Republicii Moldova si fost candidat la Cotroceni in 1992, ziaristul Aristide Buhoiu, Naty Meir, consilier personal al lui C.V. Tudor, caricaturistul si fostul consilier prezidential al lui Ion Iliescu Eugen Mihaescu. Lor li se adauga fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar, care candideaza pentru Senat.
Artistii partidului, Irina Loghin, Ion Dolanescu si Constantin Dutu, au prins si ei locuri eligibile, cu mentiunea ca primii doi candideaza acum pentru Senat, la Giurgiu si, respectiv, Calarasi.
Pe liste se mai afla, cu mari sanse de intrare in Parlament, George Pruteanu, Dorel Onaca, Radu Ciuceanu, preotul caterisit Ioan Aurel Rus, Dumitru Puzdrea, Lia Olguta Vasilescu, Nicolae Vasilescu, Mitzura Arghezi, Daniela Buruiana, Lucian Bolcas, Iulian Mincu si Anghel Stanciu.

FOTO: Anca Petrescu si-a facut casa si acum vrea sa se mute in ea