Ultimul punct aflat pe ordinea de zi a ultimei sedinte a Consiliului Local, proiectul de hotarire privind aprobarea unui numar de 32 de PUD-uri, a stirnit o serie de discutii aprinse.

Proiectul de hotarire cuprinzind tabelul cu documentatiile PUD a reprezentat unul dintre cele mai dezbatute puncte aflate pe ordinea de zi a sedintei din aceasta luna, unii alesi locali aratindu-si nemultumirea privind unele lucrari pe care trebuia sa le aprobe. Doua au fost solicitarile care au stirnit dezaprobarea, si anume construirea unei spalatorii auto pe Drumul de Centura si amenajarea unui sediu de firma pe strada Melodiei, la blocul B8.

Consilierul local PSD Hristache Bogatu a propus retragerea planului urbanistic de detaliu (PUD) de construire a spalatoriei auto, argumentind ca nu sint asigurate corespunzator caile de acces. Si cererea privitoare la amenajarea sediului firmei a stirnit aceleasi critici, de data aceasta din partea consilierului local PSD Gelu Stan.

"La blocul B6 de pe strada Brailei s-a aprobat o extindere de spatiu pentru un cabinet medical cu care nu am fost de acord. Eu zic ca trebuie sa analizam cu foarte mare atentie cererile pe care le primim in acest scop pentru ca trebuie sa avem grija de aspectul urbanistic si de mediul inconjurator", a mai punctat Gelu Stan.

Discutiile pe tema acestor planuri a stirnit nemultumirea primarului Dumitru Nicolae, care le-a spus alesilor municipali ca, daca ar analiza cu atentie unele proiecte de hotariri, ar decide inainte de inceperea sedintei care sint solicitarile ce trebuie retrase. Schimbul de replici dintre edilul sef si unii alesi locali a continuat, proiectul de hotarire fiind avizat dupa ce cele doua planuri au fost retrase. Cele mai multe PUD-uri aprobate au fost legate de amenajarea unor spatii comerciale, a unor locuinte sau a unor sedii de firme.