Antonie Iorgovan s-a impacat cu conducerea PSD si crede ca, de-acum incolo, raporturile sale cu aceasta vor fi foarte bune.

Conflictele din cadrul Comisiei de Arbitraj si Integritate Morala din PSD scad in intensitate pe masura ce prim-vicepresedintele acesteia, senatorul Antonie Iorgovan, afirma ca pozitia sa fata de conducerea partidului s-a schimbat, raporturile sale cu aceasta structura urmand a fi “excelente“.
“Vreau sa va spun ca pozitiile mele s-au schimbat si trebuia sa se schimbe, pentru ca numai idiotii nu se schimba“, a precizat Iorgovan.
Senatorul PSD a motivat ca noua sa atitudine se datoreaza constientizarii faptului ca exista pericole reale pentru partid care vin din partea actualei Puteri.
Iorgovan a adus in discutie astfel “revitalizarea“ dosarelor Revolutiei si a evenimentelor din 13-15 iunie 1990, precum si faptul ca acestea vizeaza “omul care a avut un rol esential ca sa nu se intample cele mai mari nenorociri“, Ion Iliescu.

Ultimatum privind declaratiile fara mandat

Presedintele Comisiei de Arbitraj si Integritate Morala din PSD, senatorul Cristian Diaconescu, a declarat tot dupa sedinta Comisiei de Arbitraj a PSD ca Antonie Iorgovan a fost avertizat ultimativ in legatura cu orice fel de declaratii care ar mai putea surveni din partea acestuia fara mandatul comisiei. “S-a luat act de starea de incompatibilitate a lui Iorgovan in investigarea acestei chestiuni (cazul Omar Hayssam - n.r.). Orice alta declaratie suplimentara care incalca aceste angajamente si discutiile pe care le-am avut astazi vor presupune automat sanctiune din partea comisiei sau a organizatiei de partid centrale, functie de statutul si de normele noastre“, a declarat Diaconescu.
Presedintele comisiei a aratat ca Antonie Iorgovan nu mai are nici un drept de investigare in cazul Hayssam, ca atare acesta se va abtine in momentul dezbaterii raportului pe care comisia urmeaza sa il elaboreze in acest caz.
“Comisia a luat act de faptul ca eu ma abtin in cazul Omar Hayssam si am stabilit ca de acum incolo sa discutam ordonat si coordonat in ce priveste mesajele, pentru ca este o comisie ca un fel de tribunal si in acest tribunal nu toata lumea isi da cu parerea“, a declarat, la randul sau, Iorgovan.