Vicepresedintele PNL Crin Antonescu a declarat vineri, pentru Medifax, ca nu se pune problema convocarii unui congres extraordinar in partid, dupa alegeri, cel ordinar fiind in februarie-martie 2009, el aratandu-se convins ca Tariceanu va obtine un succes categoric in colegiul sau.
Crin Antonescu a mentionat, referindu-se la afirmatiie lui Calin Popescu Tariceanu, potrivit carora va avea "o mare problema de constiinta" in a ramane la conducerea PNL, in cazul in care nu va obtine la alegerile parlamentare rezultatul pe care si-l doreste, ca Tariceanu va avea un succes electoral categoric in colegiul sau. "Pe cazul in speta nu am nici cea mai mica indoiala ca presedintele partidului va obtine un scor categoric favorabil in alegerile parlamentare, in colegiul sau. Personal, va avea un succes electoral categoric", a afirmat Crin Antonescu.
Intrebat daca scorul slab la alegeri ar putea fi luat in calcul pentru schimbarea conducerii partidului si implicit a presedintelui, liberalul a mentionat ca acest lucru "nu este o chestiune care sa-i preocupe pe liberali sau pe liderul lor". "Nu e o chestiune care sa ne preocupe, nici pe domnia sa ( pe Calin Popescu Tariceanu n.r.), nici pe noi. Suntem preocupati exclusiv de campania electorala a partidului si a fiecaruia dintre noi", a precizat Antonescu.
Intrebat daca se impune covocarea unui congres extraordinar, ca urmare a rezultatelor la alegerile din 30 noiembrie, Antonescu a replicat "Nu". "Nu vad niciun motiv pentru convocarea unui congres. Nu poate fi vorba de un congres extraordinar dupa alegeri, pentru ca scandenta pentru congresul ordinar este undeva in februarie-martie 2009", a explicat liderul PNL.