Mediafax - Antonescu: Basescu foloseste calomniile si acuzatiile. Noi incercam sa facem ceva legat de Schengen

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, marti seara, pentru MEDIAFAX in legatura cu acuzatiile sefului statului la adresa liderilor USL, ca in timp ce Traian Basescu ramane "acelasi intrigant politic", atat el cat si premierul incearca sa actioneze pentru aderarea la Schengen.
"Nu doresc sa calific in vreun fel iesirea domnului Basescu din aceasta seara, pentru ca eu cred ca nu a surprins pe nimeni, sunt opt ani de zile de cand il cunoastem pe Traian Basescu. Acelasi personaj incapabil sa intre in rolul de presedinte al Romaniei, acelasi intrigant politic pe care il cunoastem. In vreme ce domnia sa construieste false motive, construieste false acuzatii la adresa premierului, la adresa USL, la adresa mea, in ce ma priveste si eu, ca si premierul, incercam sa facem ceea ce e de datoria noastra si sta in puterea noastra sa facem pentru interesul Romaniei", a sustinut Antonescu.
Presedintele Senatului a amintit faptul ca premierul a discutat cu presedintele Frantei si cu premierul Danemarcei, in timp ce el a avut o intrevedere luni cu premierul Olandei "despre intrarea Romaniei in Schengen".
"Am facut si facem toate eforturile pentru a pleda aceasta cauza, fiecare se ocupa deci cu ce stie, cu ce doreste sa faca si cu ce considera ca e necesar pentru Romania in acest moment sa faca", a mai explicat presedintele Senatului.
"Calomniile, acuzatiile domnului Basescu din nou, din punctul meu de vedere nu merita raspuns, iar in legatura cu scrisoarea, repet si acum cateva lucruri foarte clare. Nu am nicio atributie ca presedinte al Senatului in numirea sau desemnarea procurorilor pentru Parchetul General si DNA. Nu are nicio legatura prezenta domnului Fenechiu in Guvernul Romaniei cu intrarea Romaniei sau nu in Schengen. Legea responsabilitatii ministeriale pe care chiar Traian Basescu a invocat-o arata foarte clar ca pentru o cauza care se desfasoara in justitie prealabila intrarii in mandatul de ministru, nu poate fi schimbat sau revocat un ministru", a mai declarat Antonescu.
De asemenea, liderul PNL a precizat ca problema schimbarii din functie a ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu se va pune doar daca gradul sau de performanta in mandat va fi nesatisfacator, sau daca o instanta il va condamna.
In plus, Antonescu a precizat ca Statutul parlamentarilor e o problema care "s-a transat in Parlament".
"Traian Basescu si-a folosit in calitate presedinte prerogativa respingerii prima data a proiectului, l-a trimis la reexaminare, a fost reexaminat si Parlamentul si-a spus cuvantul. Este un proiect care a fost atacat la Curtea Constitutionala, asteptam in termenul legii pronuntarea Curtii", a mai afirmat presedintele Senatului.
Antonescu a fost intrebat cum priveste reiterarea de catre seful statului a ideii "loviturii de stat" care ar fi avut loc in 2012 la momentul suspendarii din functie a lui Traian Basescu.
"Domnul Basescu repeta aceasta afirmatie iresponsabila, dar cred ca de aceasta data vorbeste singur", a sustinut liderul PNL.