Alegerea primarului Marian Vanghelie in functia de presedinte executiv interimar al PSD Bucuresti a creat un mic seism in cadrul organizatiei, peste 300 de membri demisionand ieri, in majoritatea lor din randul tinerilor social-democrati.
"Cu totii am asteptat sa nu se intample ceea ce prevazusera colegii nostri deja exclusi sau demisionari din organizatia de Bucuresti, si anume ‘vanghelizarea' totala a organizatiei si a intregului partid", se arata intr-o scrisoare deschisa adresata de catre demisionari conducerii PSD.
Potrivit acestora, evenimentele s-au derulat "ca si cum scenariul ar fi fost deja dinainte stabilit, ca si cum cineva si-ar fi dorit dinadins sa scape de oameni educati, de oameni nepatati si de persoane care pot gandi in asa fel incat sa poata exprima un punct de vedere intemeiat si coerent".
In aceste conditii, demisionarii considera ca este o risipa inutila de timp si energie sa mai faca parte dintr-un partid "bazat pe gasti conjuncturale de interese, pe oameni imorali, vulgari si needucati". "Doar ce reusiseram sa facem in asa fel incat sa se asculte sunetul muzicii lui Mozart, si iata ca ne-am trezit, fara voia noastra, in mijlocul unui spectacol cu manele. Suntem convinsi ca sunt destui care vor intelege suficient de bine figura noastra de stil, inclusiv acele persoane care dovedesc acum, prin comportamentul lor, ca PSD a ajuns la cel mai de jos nivel, adica la stadiul aprecierii si promovarii incompetentei, imoralitatii, ipocriziei si tradarii", se mai spune in textul scrisorii deschise.

"Partidul are oameni pregatiti"

Valul de demisii nu-l ingrijoreaza pe Marian Vanghelie. El sustine, dimpotriva, ca partidul are oameni pregatiti care pot face fata oricand si pot rezolva cu succes problemele Capitalei si chiar ale tarii. "Avem foarte multi oameni pregatiti pe domenii si pe departamente.
Oameni cu care putem veni pe anumite functii, cu care sa putem conduce Romania", a spus Vanghelie.
El recunoaste, cu "toate supararile" pe care le-a avut, ca Dan Ioan Popescu a avut un mare merit in organizarea din temelii a filialei PSD din Capitala.
Vanghelie sustine ca are o colaborare buna cu presedintele PSD, Mircea Geoana.
Spre deosebire de unii membri care au plecat din partid la greu, Vanghelie spune ca el s-a "batut" sa vina inapoi in PSD dupa ce a castigat alegerile locale in sectorul 5, la care a candidat ca independent.

Madalin Voicu risca suspendarea

Vicepresedintele PSD Bucuresti, Madalin Voicu, risca sa fie suspendat din cauza atitudinii sale critice la adresa conducerii centrale a PSD. Desi Comisia de integritate morala a partidului a solicitat suspendarea lui Madalin Voicu timp de un an, Consiliul Municipal a hotarat sa ia in discutie o astfel de masura la urmatoarea sedinta, la care sa fie si acesta de fata. Contactat telefonic, Madalin Voicu a declarat ca gaseste neintemeiata sanctionarea sa.