Primarul General Sorin Oprescu se afla pentru doua zile intr-o vizita oficiala la Ankara, la invitatia omologului sau turc, Melih Gokcek.
In cadrul intalnirii pe care Sorin Oprescu si Melih Gokcek au avut-o luni 10 august 2010 la sediul Municipalitatii din Ankara, s-au discutat premisele unei colaborari mai intense intre cele doua capitale, la sfarsitul discutiilor Primarul General al Capitalei declarand:
"Ma bucur ca ma aflu aici si va pot spune inca de la inceput ca imi doresc ca acordul de infratire si cooperare semnat de catre cele doua Capitale in anul 1998 sa dea rezultate efective.
Sunt impresionat de viteza cu care se construieste in Ankara. Am putut vedea ca aveti numeroase pasaje subterane si treceri pietonale supraterane noi pe care le-ati finalizat - unele dintre ele - in timp record, dar se lucreaza intens si la constructiile de locuinte. As dori foarte mult sa colaboram pe aceasta linie si nu numai".
Oportunitatea dezvoltarii relatiilor intre Ankara si Bucuresti a fost subliniata si de edilul turc, Melih Gokcek, care si-a afirmat disponiblitatea de a conlucra in cat mai multe domenii:
"Suntem de acord sa intram in orice fel de colaborare cu municipalitatea Bucuresti. Infrastructura si transporturile reprezinta o prioritate pentru noi insa in acelasi tımp consideram ca trebuie sa acordam la fel de multa atentie si serviciilor sociale".
Dupa declaratii, Primarul Ankarei l-a invitat pe Sorin Oprescu sa viziteze cateva obiective din capitala Turciei, printre care Centrul de Reintegrare Sociala pentru copiii care lucreaza pe strazile Ankarei, Parcul Tineretului, Centrul Istoric, dar si unul dintre proiectele de reabilitare urbana din nordul Capitalei Turciei.
In cursul zilei de luni 10 august 2010, Primarul General Sorin Oprescu a depus o coroana de flori la mausoleul lui Mustafa Kemal Ataturk, fondatorul si primul presedinte al Republicii Turcia.