Deputatul independent Corneliu Ciontu (foto) a fost ales sambata presedinte al Partidului Popular (PP), in urma schismei PRM, la primul congres al acestei formatiuni. Totodata, cei aproape 1.000 de delegati prezenti la congres i-au ales pe cei 251 de membri ai Consiliului National, iar in prima plenara a acestuia, intrunita dupa congres, a fost aleasa componenta Biroului Permanent.
La randul lor, cei 29 de membri ai Biroului Permanent l-au ales ca prim-vicepresedinte pe Nicolae Vasilescu alaturi de noua vicepresedinti. Deputatul Anghel Stanciu, unul dintre fondatorii PP, nu a fost prezent la congres a€ždin motive obiectivea€œ si nu a primit nici o functie de conducere. Presedintele PP a declarat ca formatiunea pe care o conduce se va bizui a€žpe fortele proprii la viitoarele alegeri localea€œ, iar la alegerile generale doreste mai intai consolidarea partidului in teritoriu inainte de a se gandi la a€žvreo formula de aliantaa€œ.
Corneliu Ciontu a adaugat ca deputatii populari vor vota pentru proiectele de lege care contribuie la integrarea Romaniei in UE si care vizeaza interesul national.
çn ce priveste prestatia clasei politice, Ciontu a spus ca a€žRomania de azi apartine rechinilora€œ si ca lupta pentru putere, a€žacuta si violentaa€œ, a facut sa nu existe tinte ferme si nationale.