Agerpres informeaza ca analistul politic Radu Tudor a declarat ca Vasile Blaga este un "invins" in confruntarea cu Traian Basescu, pentru ca "a pierdut o functie", dar un "invingator" la capitolul imagine.
"Eu nu vad aceasta problema ca pe o criza a Cabinetului Boc, ca pe o problema guvernamentala, ci ca pe inceputul unui razboi foarte dur intre Traian Basescu si Vasile Blaga si toti simpatizantii si sustinatorii celui din urma. Nimeni nu stie care va fi deznodamantul acestui razboi, dar, pentru mine, Vasile Blaga este, intr-o oarecare masura, invins, pentru ca a pierdut o functie, dar este un invingator la capitolul imagine. Cred ca gestul lui Vasile Blaga de luni ii va ajuta in viitor", a declarat acesta.
Potrivit analistului politic, Vasile Blaga ar putea aduna in jurul sau o parte dintre membrii nemultumiti ai PDL, care doresc sa se rupa de Traian Basescu si sa evite ca PDL sa scada si mai mult in sondajele de opinie"".
In ceea ce priveste un eventual inlocuitor al lui Vasile Blaga la sefia Ministerului de Interne, Radu Tudor a afirmat ca se asteapta ca presedintele Traian Basescu sa il nominalizeze pe Gabriel Oprea, ministrul Apararii Nationale.
"Va fi nevoie si de aprobarea majoritatii parlamentare, dar eu cred ca va obtine votul, fiindca de Gabriel Oprea depinde intreaga majoritate parlamentara"", a mai sustinut Radu Tudor.