Constiinta unui Liberal de Stanga: Preluarea ostila a Romaniei cu mana DNA

Din punctul meu de vedere, exista o lupta pentru putere, nu un "conflict constitutional" intre politic, in ansamblul sau, si DNA. Aflata la adapost de orice fel de raspundere, DNA, in concubinaj cu serviciile secrete, vrea sa conduca Romania, dincolo de vointa populara, in dispretul legii si al Constitutiei. Am ajuns la aceasta monstruozitate "gratie" gandirii ticaloase, si totalitare, a doua muieri, Monica Macovei si Alina Mungiu Pippidi, care, in fond, reflecta si servesc interese private straine de Romania.

Este un exemplu de "preluare ostila" a unui stat de catre un grup de interese economice, prin privatizarea institutiilor statului, pentru a scoate din joc clasa politica. Momentul definitoriu pentru aceasta preluare il reprezinta seminarul patronat de Pippidi in 2005, in care s-a formulat principiul "prezumtiei de vinovatie" in ceea ce-i priveste pe politicieni. DNA a fost creata nu sa combata coruptia, ci sa-i transforme pe politicieni in marionetele cercurilor de interese pe care le servesc oameni precum Macovei si compania. Si, intr-un fel, si basescu este o gaza in insectarul lor. O gaza folositoare. Inca...

Asa au ajuns in fruntea DNA doua nulitati juridice, Morar si Kovesi. Care nu s-au remarcat cu nimic, doi provinciali, tineri, fara experienta, fara autoritate, si cu bube in cap, vezi Morar si condamnarea Romaniei la CEDO. Sarcina de capatai a DNA este sa distruga democratia, semanand neincrederea in ea si in politic, in institutiile democratice. Cu cateva exceptii, care nu sunt relevante pentru "marea coruptie", exceptii bazate pe fapte, toate cazurile cu asa-zisi pesti mari sunt, de fapt, grave incalcari ale Constitutiei, legilor, drepturilor procesuale, bunului simt. Ele au un singur scop:timorarea clasei politice, supunerea ei, impiedicarea de a lua decizii, slabirea statului si denigrarea lui in ochii cetatenilor.

Ce altceva inseamna "saltarea" a zeci si sute de oameni din institutiile statului cu avioane, elicoptere, autobuze? Ce inseamna condamnarea unora pe "deductii logice", nu pe probe? Ce inseamna tonele de trascrieri ale unor interceptari telefonice, scapate in presa? Ce inseamna, mai nou, incercarea de a pune calus presei critice fata de Justitie? Nu va lasati pacaliti de aparente: povestea cu A3 nu este un serviciu facut lui basescu. Nu, este o razbunare a DNA si a unor judecatori, a unora de la CSM, trecuta in contul lui basescu. Care, orbit de dorinta lui de razbunare, nu mai vede ca e folosit. Si ca va plati toate oalele sparte de DNA; CSM si de unii judecatori.

In acest fel statul nu se mai poate apara, nu se mai poate opune celor care vor sa-l jefuiasca. Uitati-va in statistici: cat era evaziunea fiscala, ca procent din PIB, pe vremea lui Nastase, si la cat a crescut acum. Uitati-va la jaful din intreprinderile publice, la falimentarea lor, la devalizarea lor, la privatizarea lor pe nimic, sub ochii blajini ai DNA, care se ocupa de tot felul de nimicuri, dar refuza sa cerceteze, spre pilda, falimentul Postei Romane.

Sunt si alte lucruri la care trebuie meditat. De exemplu paralizia, de frica DNA, a deciziilor strategice pe care trebuie sa le ia Guvernul. Privatizarea CFR Marfa, privatizarea Oltchim, Hidroelectrica sunt toate amanate, sau se trage de timp, pentru ca deciziile ar insemna intrarea decidentilor pe mana DNA. Care DNA joaca pentru cineva, cum ar fi, spre pilda, aia de la Fondul Proprietatea, si cei care reclama 16 miliarde de euro "despagubiri". De ce zicea fostul ambasador Gitenstein ca are dreptul sa se amestece in numirea sefilor de la Parchete, pentru ca au investit in ei? Sa nu credeti ca e vorba despre statul american, nu. Sub aceasta acopetrire niste unii, printre care si Gitenstein, se asigura ca au intrumentele necesare punerii pe labe a statului roman, in cazul in care se opune planurilor lor.

Pur si simplu asistam, cum spuneam, la o preluare ostila a statului roman cu mana DNA. Cei care se afla in spatele protestelor impotriva Rosiei Montana probabil ca-si dau cu tesla in coaie, pentru ca au mizat pe "societatea deschisa". Era suficient sa puna mana pe DNA! Ii costa mai putin, si eficienta era garantata!

Vom vedea ce va fi. Dar cata vreme DNA va castiga razboiul cu clasa politica(pentru ca si "acoperirea" pedelistilor este tot un control prin frica, dar, pentru proiectul grupului de interese este important sa existe si politicieni relativ "curati", alternativa, pentru ca lipsa lor ar duce la o insurectie generalizata in societate), Romania va fi jefuita fara probleme, si fara jena, pentru ca nimeni nu se mai opune jafului. Pentru asta cetatenii ar trebui sa faca front comun cu politicienii si sa dea statului puterea de a lupta cu coruptia. Cata vreme acest lucru nu se intampla, iar DNA asta face, vegheaza sa nu se intample, nimic nu se poate schimba. De asta tot spun ca DNA este principala amenintare la adresa democratiei si a interesului national, si trebuie desfiintata. Dar cine s-o faca?

(Sursa: Blogul lui Constantin Gheorghe, un om de stanga, nonconformist, radical cu masura, pe care formatia tehnica nu-l impiedica sa fie unul dintre cei mai aplicati analisti politici ai momentului)