Vicepresedintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor si combaterea coruptiei, senatorul PD Marius Marinescu a depus ieri la Parlament trei propuneri legislative privind "diminuarea coruptiei, transparenta modului in care sunt cheltuiti banii publici, respectarea dreptului la viata privata si ocrotirea sanatatii cetatenilor".
Prima initiativa legislativa se refera la reducerea cazurilor de incompatibilitate a demnitarilor, a doua priveste modificarea si completarea Legii nr. 544/2001, prin care se doreste desecretizarea contractelor de privatizare, iar cea de-a treia se refera la o inasprire a sanctiunilor celor care nu respecta linistea publica. Marinescu a afirmat ca ar trebui diminuat bugetul Justitiei, al Procuraturii si al AVAS-ului pentru a forta aceste institutii sa faca demersuri in vederea recuperarii banilor "furati" prin Bancorex.
El a mai propus o lege prin care programul de liniste publica sa fie 24 de ore din 24, ca in Uniunea Europeana, si nu doar intre orele 22.00 si 8.00, iar amenzile pentru cetatenii turbulenti sa porneasca de la zece milioane de lei in sus. In acelasi timp, senatorul democrat a mentionat si o propunere de amendare a parlamentarilor care se intampla sa mai vina "ametiti" la locul de munca. (D.G.)