Fostul deputat Madalin Voicu a anuntat ieri intr-o conferinta de presa desfasurata la Alba Iulia ca va constitui un Consiliu National al Rromilor, o structura strict etnica, apolitica, care se doreste sa fie o alternativa la Partida Rromilor. In conducerea consiliului se vor regasi atat fostul parlamentar PSD, cat si presedintele Centrului Cultural al Rromilor, Florin Cioaba, si liderul Uniunii Democratice a Rromilor - Filiala Alba, Viorel Bumbu.
De mentionat faptul ca Madalin Voicu si Viorel Bumbu au fost pana marti parti adverse intr-un proces, soldat insa cu impacarea acestora, la cel de-al doilea termen de judecata.
Potrivit lui Voicu, “Consiliul National al Rromilor va propune solutii ca problema rromilor sa fie o prioritate pentru oricare dintre puterile care se vor succede“. El a subliniat ca responsabilitatea sa si a consiliului este de a gasi o solutie, astfel incat tiganii sa nu mai fie “paria“ societatii. Consiliul va fi “ca un Divan, unde oameni cu bune intentii sa se mobilizeze si sa propuna proiecte care sa vina in sprijinul rromilor“, a mai spus Madalin Voicu.