Deputatul PSD Alin Teodorescu a inteles care este disciplina de partid dupa ce a fost “urecheat“ de presedintele PSD, Mircea Geoana. El si-a retractat public declaratia potrivit careia in vara lui 2004, dupa alegerile locale, presedintele Ion Iliescu i-ar fi cerut premierului Adrian Nastase sa-si dea demisia.
Alin Teodorescu, sociolog de meserie si intrat in PSD spre sfarsitul mandatului la guvernare al acestui partid, a incercat marti seara in cadrul unei emisiuni televizate sa faca o analiza a situatiei din fostul partid de guvernamant. El a recunoscut ca a vorbit si dupa ureche atunci cand a afirmat ca in vara lui 2004 presedintele Ion Iliescu i-ar fi cerut premierului Adrian Nastase sa-si dea demisia.
Teodorescu a precizat ca a vorbit la telefon atat cu Ion Iliescu, cat si cu Adrian Nastase, care i-au “corectat o fraza“ din interviul difuzat la postul de radio. “Eu aveam informatia ca i-a cerut demisia premierului Adrian Nastase. N-a fost asa“, a spus deputatul PSD. Intrebat de unde avea aceasta informatie, el a raspuns ca, probabil, din presa. Teodorescu a sustinut ca, dimpotriva, la acel moment Adrian Nastase s-a simtit vizat direct si a spus ca se va gandi la demisie. “M-au corectat amandoi si au dreptate, pentru ca ei stiu ce s-a intamplat acolo, eu nu am fost la sedinta respectiva“, a continuat el.
Deputatul PSD a mai spus, referitor la o alta declaratie a sa, potrivit careia despartirea reala dintre Ion Iliescu si noua generatie de politicieni social-democrati s-a produs in vara lui 2004, ca asa a “simtit“ el in iulie anul trecut, cand a avut loc o intalnire intre Delegatia Permanenta a PSD si presedintele Iliescu, in care acesta din urma a acuzat conducerea partidului de esec in alegerile locale.
In opinia lui Teodorescu, rezultatele obtinute de PSD la locale nu au reprezentat un esec. El a apreciat totodata ca atitudinea fostului sef al statului a fost nepotrivita. “In locul unei atitudini constructive, a fost una destructiva si mie mi s-a parut o despartire“, a opinat el.
El a apreciat totodata ca in momentul de fata PSD nu mai are un reper moral si ca este nevoie de un astfel de reper. Pe de alta parte, Alin Teodorescu a spus ca nu crede ca Ion Iliescu va parasi PSD si ca spera sa nu se intample astfel.