Senatoarea DOINA ELENA FEDEROVICI a sustinut o declarative politica intitulata "Fiind impotriva votului din 2012, aliantele locale dintre PNL si PDL reprezinta o tradare pe fata a romanilor!", pe care o puteti citi in continuare.
Cand ne uitam la imprietenirea totala, inclusiv in teritoriu, a liberalilor cu PDL, cu oamenii lui Basescu, deja nu mai vorbim despre miscari politice, despre 'unificarea dreptei' sau despre tradarea fostilor parteneri din USL. Vorbim despre tradarea pe fata a romanilor!
In 2012, oamenii au votat sa le ia puterea locala celor din PDL si oamenilor lui Basescu din teritoriu, dupa tot raul pe care l-au facut de-a lungul anilor, si sa o dea USL. Acum, cei din PNL dau puterea inapoi pedelistilor, facand aliante si majoritati in teritoriu, impotriva vointei romanilor. Oamenii au sanctionat PDL prin vot, iar acum liberalii ii readuc la putere pe pedelisti precum Videanu, Anastase, Boc, Udrea, Blejnar sau Blaga prin usa din spate. Cel mai grav este faptul ca cei din PNL, in frunte cu Crin Antonescu, au asteptat sa fie votati de oameni, iar abia apoi au pus in aplicare planul gandit dinainte: alierea cu PDL si trecerea la grupul PPE.
In 2010, Crin Antonescu isi dorea desfiintarea PDL, acuzandu-i pe membri acestui partid de 'frauda morala, electorala si doctrinara', dar si de faptul ca s-ar substitui dreptei adevarate. Ei bine, constatam acum ca dreapta curata, reprezentata de liberali, se uneste cu dreapta fraudatoare, reprezentata de democrat-liberali. Romanii se pot convinge cu aceasta ocazie de lipsa de moralitate si de ipocrizia celor care se inghesuie sa-i salveze, fara sa le fi cerut nimeni acest lucru.
Daca ati fost atenti la declaratiile publice din ultima vreme ale liderilor Partidului National Liberal si Partidului Democrat Liberal, ati putut observa ca dorinta lor de a se alia sau de a fuziona nu este motivata de vreun proiect pentru binele Romaniei. Nici un cuvant despre initiativele lor pentru Romania. Obiectivul lor politic real este 'jos PSD, ca sa ajungem noi la guvernare'. PDL arata ca n-a invatat nimic din lectia pe care a primit-o de la alegatori in 2012, iar PNL n-a inteles nimic din tot ce s-a intamplat de-atunci incoace.
La Botosani, judet pe care il reprezint in Parlamentul Romaniei, avem un exemplu foarte bun pentru ceea ce vor sa faca liberalii si democrat-liberalii. Au schimbat majoritatile in Consiliul Judetean si in Consiliul Local Botosani, au schimbat vicepresedintele si viceprimarul, obiectivul final fiind acela de a obtine controlul companiilor si societatilor publice. Daca acesta este obiectivul unificarii dreptei, atunci putem spune fara urma de indoiala ca avem de-a face doar cu unificarea oportunismului politic. Nu de asta are nevoie Romania. Dupa un an foarte bun pentru economie, tara noastra are premise foarte bune pentru crestere economica substantiala si in 2014. Dar are nevoie de stabilitate si de politicieni maturi si responsabili, care sa stie sa aleaga intre binele si interesele cetatenilor si interesele proprii si ale partidului. Ceea ce colegii mei de la PDL si PNL dovedesc ca nu pot face.