Alianta D.A. PNL-PD s-ar situa pe primul loc in preferintele electoratului chiar si in cazul organizarii alegerilor anticipate. Liberalii si democratii ar obtine 45 la suta, iar
PSD - 30 la suta, potrivit datelor unui sondaj de opinie OMNIBUS realizat de Centrul de Sociologie Urbana si Regionala - CURS, difuzate ieri. Pentru PRM ar vota 10% dintre cei chestionati, UDMR - 6 la suta, PC (fost PUR) - 3%. PNG, PIN si PPCD (PN¥CD) ar intruni fiecare 1%, iar in favoarea altui partid ar vota 3%.
Cei mai apreciati trei ministri din Guvernul Tariceanu sunt Mona Musca, ministrul Culturii si Cultelor (56% se declara foarte multumiti sau multumiti), Monica Macovei, ministrul Justitiei (39%), si Mihai-Razvan Ungureanu, ministrul Afacerilor Externe (37%). Intr-un clasament al ministrilor considerati ineficienti, in frunte se afla Mircea Cinteza, ministrul Sanatatii (49% se declara foarte nemultumiti sau nemultumiti), urmat de Markó Béla, ministru de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniile culturii, invatamantului si integrarii europene (47%), Codrut ßeres, ministrul Economiei si Comertului (44%), si Ionut Popescu, ministrul Finantelor Publice (39%).
Cei nehotarati sau care nu ar vota reprezinta 43% din persoanele intervievate. Realizat in perioada 10-17 iulie a.c., sondajul este reprezentativ la nivel national cu o marja maxima de eroare de +/- 3% la o probabilitate de 0,95.