Parlamentarii de Galati sint mindri ca pensionarii din orasul nostru au reusit sa convinga Cabinetul Tariceanu sa aduca modificari la actele normative care fac referire la calcularea valorii punctului de pensie si sa promita ca in scurt timp va face mai mult. Partea amuzanta e ca pensionarii galateni ar fi trebuit sa-i laude pe parlamentari pentru ca le-au reprezentat interesele.

Primul care a laudat activitatea organizatiilor de pensionari a fost deputatul PC Bogdan Ciuca, urmat de deputatul PNL Emil Strunga. Liberalul a subliniat ca, in urma protestelor organizate la Bucuresti de Alianta Pensionarilor din Galati, salariul mediu va fi utilizat la calculul punctajului de pensie anual pentru perioadele anterioare datei de 1 ianuarie 1963. "De noile proceduri va beneficia un numar de 1,6 milioane de pensionari, ceea ce reprezinta aproximativ 23% din numarul pensionarilor din categoria mentionata mai sus, iar cresterea medie a pensiilor va fi de 14-15%. La nivelul judetului Galati, dintre cei 115.258 de pensionari care beneficiaza de pensie de asigurari sociale de stat, va beneficia de acest drept un numar de aproximativ 27.000 de pensionari", a precizat la sfirsitul saptaminii trecute parlamentarul galatean. Alesul a mai spus si ca actul normativ referitor la acest subiect va intra in vigoare la 1 iulie 2007.

Dupa cum se stie deja, una dintre cele mai importante probleme ridicate de pensionarii galateni este cea referitoare la recalcularea pensiilor pentru pensionarii proveniti din rindul muncitorilor care au lucrat in grupele I si II de munca, pentru care sa se aplice un coeficient suplimentar care sa compenseze uzura fizica si morala acumulata in cimpul muncii. "Aceasta propunere este in analiza la Guvern si are mari sanse de succes", a mai spus Emil Strunga.