Agerpres informeaza ca vicepresedintele PSD Valeriu Zgonea este adeptul organizarii unor alegeri interne in partid, invocand drept argument modelul socialistilor europeni.
Activistii Partidului Socialistilor Europeni propun organizarea alegerilor interne preliminare pentru a desemna un candidat al stangii pentru sefia Comisiei Europene. Initiativa dezvaluie viziunea stangii asupra modului de a lua decizii si de a face politica si se traduce printr-o democratie reala, in sensul cel mai profund, prin implicarea tuturor membrilor si simpatizantilor partidelor PES din toata Europa. Stanga este aceea care a construit in Europa societatea bunastarii. Stanga a promovat drepturile muncitorilor salariati, dreptul universal la sistemele publice de sanatate si educatie. Stanga a promovat egalitatea deplina intre barbati si femei, a spus deputatul PSD, intr-un comunicat.
Potrivit acestuia, stanga trebuie sa dovedeasca, in acest moment, capacitatea de a include cetatenii in toate deciziile care ii privesc.
Acest lucru este valabil nu numai la nivelul PES. Trebuie sa fie un model si pentru noi, pentru Partidul Social Democrat. As dori sa organizam alegeri preliminare in partid pentru anumite functii, de la presedintele partidului, parlamentari, consilieri judeteni pana la candidatii la primariile orasenesti si comunale. As dori mai multa transparenta si o reprezentare reala a cetatenilor. Alegerile preliminare confera nu numai autoritate, ci si capacitatea de a dialoga cu cetatenii, carora le propui optiunea pentru o politica publica in folosul comunitatii. Totodata, cred ca este o sansa de a reinvata ce inseamna echipa! Nu se poate face politica in folosul cetatenilor fara spirit de echipa, fara a cunoaste problemele reale ale comunitatii, fara a tine cont de parerea oamenilor, a argumentat Valeriu Zgonea.
El considera ca politicienii trebuie sa coboare din afisul electoral in randul cetatenilor, pentru ca numai astfel se poate castiga increderea oamenilor. PSD trebuie sa demonstreze ca ramane partidul celor multi!, conchide parlamentarul social-democrat.