Alegerea lui Dian Popescu in postul de presedinte al Organizatiei Municipale Targu Jiu a fost contestata de cativa colegi de partid. Liberalii sustin ca acesta a fost ales nestatutar.

Un grup de liberali gorjeni a transmis o contestatie Comitetului Teritorial de Arbitraj din cadrul Organizatiei Judetene, solicitand o verificare a modului in care s-au desfasurat alegerile prin care Dian Popescu a fost ales in fruntea PNL Targu Jiu. Semnatarii documentului contesta legitimitatea rezultatelor alegerilor care au avut loc in urma cu doua saptamani si solicita Comitetului de Arbitraj sa dispuna masuri in consecinta. Liberalii care nu il recunosc pe Dian Popescu drept presedinte sustin ca nu au avut acces la alegeri si doua chitante cu plata cotizatiilor au fost anulate, iar banii - returnati, tocmai pentru ca platitorii sa nu aiba acces la Adunarea Generala a PNL Targu Jiu, unde a fost desemnat noul lider al filialei municipale. Intentia semnatarilor contestatiei este de a intra din nou in competitie si de a fi reluate alegerile.

Semnata de un grup de tineri

Contestatia trimisa Comi-tetului Teritorial de Arbitraj al PNL Gorj apartine unui grup de tineri liberali care fac parte din gruparea anti-Morega. In urma cu mai multe luni, respectivii au si fost exclusi din partid, la propunerea lui Dian Popescu, insa conducerea centrala a PNL, prin Radu Rusanu, a recomandat reprimirea lor in Organizatia Judeteana pana la solutionarea contestatiilor. Tinerii liberali mai sunt nemultumiti ca, inaintea alegerilor din PNL Targu Jiu, baza de date a partidului a ajuns sa numere numai 150 de membri, din 1.440, majoritatea sustinatori ai lui Dian Popescu. "Baza de date a organizatiei municipiului Targu Jiu, de 1.440 de membri, a fost inlocuita cu una de circa 150 de membri, selectionati arbitrar si subiectiv de actualul presedinte interimar al organizatiei municipale, Popescu Dian, numit de Morega Dan lIie. La peste 140 de membri ai organizatiei municipale Ii s-a refuzat plata cotizatiei pentru a li se interzice participarea la sedinta adunarii generale, sub pretextul incetarii calitatii de membru de partid. In conformitate cu prevederile art. 9, alin. 5 din Regulamentul de aplicare al Statutului PNL, refuzul incasarii cotizatiei membrilor se considera abatere disciplinara si se sanctioneaza cu suspendarea presedintelui sau secretarului organizatiei locale, a presedintelui sau secretarului coordonator al filialei", se mentioneaza in contestatia semnata de Nicoleta Popescu, presedinte al CSL Targu Jiu, Dragos Braicu, fost presedinte al TNL Targu Jiu, Alin Huica, vicepresedinte al TNL Gorj, Catalin Popescu, membru al BPJ al TNL Gorj, Razvan Rebedea, membru in Biroul Politic Central al TNL, si Pantelimon Manta, fost membru al PNL. Interesant este ca Manta are trecut in dreptul numelui doar calitatea de profesor universitar doctor, nu si apartenenta la PNL.

Nu ii e teama ca isi va pierde scaunul

Presedintele ales al PNL Targu Jiu, Dian Popescu, sustine ca demersul tinerilor liberali nu se va bucura de succes nici la Gorj, nici la Bucuresti. Liderul liberalilor din Targu Jiu mai declara ca rezultatele alegerilor din cadrul organizatiei municipale au fost validate la nivelul forurilor de conducere din cadrul PNL Gorj. "Ma asteptam ca acesti tineri sa faca astfel de demersuri. Ei nu vor sa inteleaga faptul ca noi incercam sa construim un partid pe baze concrete, si nu pe membri luati din cartea de telefon. Alegerile au fost validate de Biroul Judetean. Mai bine s-ar informa. Sustin niste copilarii. Statutul spune clar ca cine nu si-a platit cotizatia timp de trei luni nu mai poate sa mai vina la partid. Ei spun ca la municipiu am avut 1.440 de membri, dar in mod real filiala numara 380 de persoane. Este vorba de oamenii ca sunt implicati activ si cotizanti. Domnul Manta a fost exclus din partid si stiu ca a depus o contestatie. Nu inteleg ce este cu aceste incercari. Multi sunt veleitari si vor numai functii de sefi la partid. Orice conflict dauneaza imaginii partidului. Eu discut cu domnul Manta poate in calitatea sa de profesor, nu de membru de partid. Nu cunosc sa aiba o asemenea apartenenta. Este o gasca de nemultumiti", a declarat Dian Popescu, unul dintre favoritii lui Dan Ilie Morega in PNL.