Presedintele Comisiei pentru politica externa din Senat, Mircea Geoana, va efectua, vineri si sambata, o vizita la Berlin, cu scopul de a intari relatiile parlamentare si economice bilaterale, dar si pentru a imbunatati imaginea Romaniei in strainatate.
‘‘Intarirea relatiilor parlamentare cu partenerii externi, promovarea imaginii Romaniei in exterior si promovarea relatiilor economice si comerciale cu tari din regiune sunt prioritati aflate pe agenda Comisiei pentru politica externa din cadrul Senatului Romaniei. In acest sens, dupa vizita efectuata la Washington, in toamna acestui an, si dupa intalnirile avute atat la Departamentul de Stat, cat si la Congres, Mircea Geoana va efectua o vizita la Berlin‘‘, se arata intr-un comunicat remis joi.
Cu acest prilej, Mircea Geoana va avea o serie de intrevederi cu lideri ai Bundestag-ului german, reprezentand atat SPD (Partidul Social - Democrat german), cat si CDU (Uniunea Crestin Democrata Germana). ‘‘Pe agenda discutiilor se vor afla teme legate de relatiile parlamentare dintre Romania si Germania, relatiile trans-atlantice intre UE si SUA, ultimele evolutii din zona Euro si impactul sau asupra unor economii care nu fac parte din aceasta zona, cum este si cazul Romaniei, dar si promovarea legaturilor traditionale economice si comerciale dintre cele doua state‘‘, mai precizeaza comunicatul.
Totodata, Mircea Geoana va participa si la Aspen International Workshop organizat de Institutul Aspen Italia in cooperare cu Aspen Germania si Ambasada Italiana la Berlin. La acest seminar, si-au anuntat prezenta atat lideri din statele membre UE, precum si reprezentati de mari companii la nivel mondial. Pe agenda conferintei intitulate ‘‘Calea de parcurs pentru Zona Euro: Uniunea intre realitate si aspiratii‘‘ se afla teme legate de evolutii din spatiul zonei Euro, mecanisme de stabilitate si integrare europene, relatiile economice dintre UE si Rusia, sistemul bancar european si subiecte legate de masuri de crestere economica si creare de locuri de munca.