Pana la mijlocul lunii ianuarie, PD-L Constanta trebuie sa-si constituie, in prezenta Biroului Permanent Judetean, birourile municipale si orasenesti. De asemenea, pedelistii si-au propus ca pana la 1 februarie sa constituie si noile birouri comunale, urmand ca pana la finele lunii viitoare sa se cristalizeze si optiunile de candidati pentru fiecare primarie din judetul Constanta, a declarat, pentru "Replica", purtatorul de cuvant al PD-L Constanta, Mihai Petre.
Totodata, a precizat acesta, urmare a fuziunii PD-PLD, din care a rezultat noul partid PD-L, va fi intensificata activitatea in judet. "Vom explica ce este PD-L si ca cei care militau pentru PD si PLD trebuie acum sa militeze impreuna pentru PD-L", a explicat Mihai Petre. In privinta primariilor constantene, s-a stabilit, dupa cum ne-a declarat tot Mihai Petre, ca in functie de rezultatele de la referendumul de anul trecut si de sondaje, sa existe si candidati de la fostul PLD.

"In cea mai proasta zi a lui, partidul ar scoate 30% la alegerile locale"

Insa, per ansamblu in judetul Constanta, "eu cred ca partidul asta, in cea mai proasta zi a lui ar scoate 30% la alegerile locale de anul acesta, iar in cea mai buna zi a lui scoate 40%", este de parere Mihai Petre. "In orice caz, PD-L a pornit anul cu motoarele turate, pentru ca timpul e scurt pana la alegeri", a mai afirmat Mihai Petre, adaugand ca "PD-L are un singur adversar de calibru in judetul Constanta: PD-L. E singurul care ne poate face probleme daca nu actionam unitar".