Conducerea PD-L discuta, la aceasta ora, in Biroul Permanent National, lista ministrilor din viitorul Executiv, in cursa pentru ocuparea unui post intrand, in urma negocierilor din interiorul formatiunii, prim-vicepresedintele Adriean Videanu, Gabriel Sandu si Theodor Paleologu.
Astfel, prim-vicepresedintele PD-L Adriean Videanu ar putea prelua, potrivit unor surse din partid, portofoliul Ministerului Economiei, in timp ce vicepresedintele Gabriel Sandu, pe cel al Comunicatiilor si Societatii Informationale.
Un alt nume vehiculat este cel al lui Theodor Paleologu, fostul ambasador al Romaniei in Danemarca si castigator al unui mandat de deputat la alegerile din 30 noiembrie.
Paleologu ar putea fi candidat pentru Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, unde a fost vehiculat si numele lui Sever Voinescu.
Elena Udrea, Radu Berceanu, Gheorghe Pogea, dar si Vasile Blaga se numara printre reprezentantii PD-L care ar putea fi membri ai viitorului Guvern, alte nume vehiculate pentru sefia ministerelor care au revenit democrat-liberalilor fiind si cele ale Monicai Iacob-Ridzi sau Mihai Stanisoara.
Pentru Ministerul Finantelor Publice este vehiculat atat numele lui Gheorghe Pogea, cat si cel al lui Ionut Popescu.
La Ministerul Infrastructurii si Transporturilor ar putea ajunge Radu Berceanu, dar este posibil sa apara si un nou candidat. Lui Vasile Blaga i s-ar fi propus sa preia portofoliul Dezvoltarii Regionale si Locuintei.
Functia de ministru al Apararii Nationale i-ar putea reveni lui Mihai Stanisoara.
Favorita pentru Ministerul Turismului este Elena Udrea, in timp ce postul de ministru al Tineretului si Sportului ar putea fi detinut de Monica Iacob Ridzi.