Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat joi, la Braila, ca PSD are nevoie, in momentul de fata, de un antrenor, nu de "fundasi care sa dea la picioare".
"Trebuie sa gasim un antrenor foarte bun pentru echipa noastra. E nevoie, in momentul acesta, de cineva capabil sa puna din nou impreuna resursele pe care le are partidul. Nu vreau sa intelegeti ca il consider pe Mircea Geoana cumva in afara partidului sau nemaifiind necesar partidului. Cred ca si el este o investitie pe care partidul a facut-o in el, ca oricare dintre noi, dintre liderii sai, si trebuie sa pretuim ceea ce reprezinta valoare in interiorul partidului", a declarat Nastase.
Presedintele CN al PSD a precizat ca, "fie ca ii place sau nu ii place lui Mircea Geoana", exista social-democrati nemultumiti ca si-au pierdut slujbele sau au ramas in conditii sociale foarte complicate in urma pierderii alegerilor de catre PSD. "Pentru ei infrangerea poarta un nume foarte concret. Si ei nu spun ca este de vina Traian Basescu. Pentru cateva greseli individuale, ei considera ca ceea ce a fost o mare coalitie, greu pusa la punct, s-a distrus datorita unor gesturi care au generat o mare tristete, frustrari, nemultumiri si chiar drame personale", a spus Nastase.
Fostul premier a mai afirmat ca cei care nu au inteles nimic din experienta spargerii FSN-ului vin acum cu ideea unor "liste blocate", care sa imparta PSD-ul in tabere, iar de a doua zi dupa congres "unii sa plece precum roiurile din stupii de albine". "Este ceea ce in mod evident se incearca si eu va intreb: putem sa privim cu detasare aceste lucruri? De ce sa acceptam ca, pana la urma, conducerea partidului sa devina prizoniera pentru un grup de oameni, care vor sa se transforme intr-un fel de tren, in care ei sa fie niste vagoane, care se ataseaza la o anumita locomotiva?", s-a intrebat Nastase.
Acesta a precizat, totodata, ca nu isi doreste functia de ministru sau prim-ministru si nici nu mai vrea sa candideze la presedintia Romaniei, iar functia de presedinte al PSD o vrea doar pentru doi ani. "Nu imi doresc un mandat de patru ani. Imi doresc conducerea partidului pentru doi ani, in care sa stabilizam partidul si, dupa aceea, sa venim sa pregatim competitorii nostri, cei pe care-i vom pregati pentru competitiile urmatoare. Sa ii asezam in loc stabil si sa le dam un sprijin solid. Nu imi doresc sa mai fiu ministru, nu imi doresc sa mai fiu prim-ministru si nu imi doresc sa fiu candidat la presedintie", a declarat Nastase.
Liderul CN al PSD a precizat ca, din punctul sau de vedere, peste cinci ani profilul unui candidat la presedintie va fi mult schimbat, de aceea PSD trebuie sa gandeasca in perspectiva. "Traian Basescu nu va mai candida, se vor schimba foarte multe lucruri in tara, se vor schimba foarte multe lucruri in interiorul celorlalte partide, iar PSD trebuie sa pregateasca echipa noua", a conchis Adrian Nastase.