Pe 22 iunie este ziua de nastere a lui Adrian Nastase (n. 22 iunie 1950, Bucuresti) un politician roman important, de profesie jurist.
A fost prim-ministru al Romaniei intre anii 2000-2004, iar in perioada 2005-2006 a fost presedinte al Camerei Deputatilor si presedinte executiv al PSD. A fost nevoit sa renunte la aceste doua functii la 15 martie 2006 in urma pierderii sprijinului politic din partea propriului partid. Ulterior, in februarie 2008, Nastase si-a recastigat pozitia fruntasa in PSD, unde ocupa acum functia de presedinte al Consiliului National. Este casatorit cu Dana Nastase si are doi copii: Andrei si Mihnea. Absolvent al facultatilor de Drept (in 1973) si Istorie-Filozofie (in 1978) de la Universitatea Bucuresti, a trecut pe rand prin mai multe functii, ca jurist, profesor, si presedinte al diferitelor organizatii care se ocupa cu dreptul si relatiile internationale. De asemenea, Adrian Nastase mai este si membru al Societatii Franceze de Drept International si al Societatii Americane de Drept International.
Ca autor, s-a remarcat prin peste 150 de studii de Drept international, publicate in reviste din tara si strainatate, fiind autorul si a peste 140 de comunicari si expuneri prezentate la intalniri internationale.
In anul 2000, cand se afla la apogeul puterii sale - prim ministru si presedinte de partid - Adrian Nastase si-a sarbatorit ziua de nastere in trei reprize: una la Parlament - cu alesii poporului, alta la Kiseleff cu delagatii autoritatilor - si ultima la Lac 2 - cu prietenii si oamenii apropiati din partid. Cei care au dorit atunci sa-i adreseze cuvenitele urari au fost nevoiti sa stea la coada si sa astepte, rabdtori, sa le vina randul.
In 2009, randurile doritorilor de a transmite urari s-au rarit, desi Nastase, chiar daca nu mai are functiile de atunci, este acelasi. Aura, charisma si destinul de urmat i-au ramas intacte. Noi credem in steaua lui Adrian Nastase si ii dorim sa-si implineasca toate aspiratiile si ne intrebam cum ar fi evoluat oare Romania timp de 5 ani, daca Nastase ar fi fost presedinte si nu Basescu.
La Multi Ani, Adrian Nastase!