Tariceanu cere PD-L si PSD sa renunte la programul de guvernare si sa aplice planul sau economic
Premierul Calin Popescu Tariceanu a cerut joi si PSD sa puna in aplicare planul economic al actualului Cabinet, sa renunte la programul lor de guvernare cu masuri de stanga nerealiste si sa continue sa creasca pensiile prin stimularea cresterii economiei. "Fac un apel la coalitia de guvernare PD-L-PSD sa inteleaga care sunt prioritatile Romaniei si sa continue sa puna in aplicare Planul de crestere economica si locuri de munca. Fac un apel la coalitia de guvernare PD-L-PSD sa renunte la programul pe care l-a anuntat.
Este un program de stanga, nerealist, care va arunca Romania in trecut si care va duce la instabilitatea economica, somaj si saracie. Este un program criticat la unison de jurnalistii economici si de expertii economici", a spus Tariceanu, la prezentarea bilantului de guvernare.
El a precizat ca PNL va face o Opozitie de forta, dar constructiva, prin promovarea prioritatilor Romaniei, si ca va folosi toate armele pentru ca economia sa continue sa se dezvolte.
Tariceanu a sustinut ca actualul Guvern, prin investitii substantiale in toate domeniile, a asigurat o economie capabila sa faca fata crizei economice globale si a prezentat efectele benefice ale cotei unice de impozitare asupra volumului de investitii.
El a aratat ca Romania nu trebuie sa se intoarca la politici de stanga care "si-au dovedit ineficienta" si a precizat ca a constatat cu ingrijorare ca primele masuri propuse de PDL si PSD sunt de stanga, care vor conduce insa la cresterea taxelor si impozitelor.