Eugen Chebac este aproape validat. Reprezentantul Guvernului in judetul Galati, prefectul Mihai Capra, sustine ca va valida ultima alegere a PSD-istului in functia de vicepresedinte al CJ.

Intr-o conferinta de presa sustinuta ieri, la Prefectura Galati, reprezentantul Guvernului in judet, prefectul Mihai Capra, a precizat ca in proportie de 99% va valida hotarirea prin care Eugen Chebac a fost ales vicepresedinte al Consiliului Judetului (CJ). "Desi nu am primit raportul compartimentului juridic, pot sa va spun ca nu am gasit nici un motiv pentru a ataca in Contencios hotarirea. De cind cu problemele din Consiliul Judetean, am devenit specialist in regulamentul Consiliului Judetean. Nu exista nici un motiv ca institutia Prefecturii sa atace hotarirea de la sedinta de marti, asa ca, in proportie de 99%, voi valida hotarirea. Nu o fac pentru ca am fost monitorizat de observatori europeni, ci pentru ca s-a respectat regulamentul de organizare si functionare al CJ", a precizat prefectul Mihai Capra. Acesta a subliniat si faptul ca in sedinta din 31 ianuarie a CJ s-a facut si exces de zel in momentul in care demisia din functia de vicepresedinte a lui Eugen Chebac a fost votata prin vot secret.

"Am un an si o luna si va pot spune ca nu am primit dispozitii politice", a mai spus prefectul Mihai Capra.

Hotaririle CJ vor fi validate

In ceea ce priveste problema legata de cererea lui Dorin Meran de a ataca in Contencios toate hotaririle luate pe 31 ianuarie, prefectul a precizat ca a primit scrisoarea acestuia, dar nu poate da curs solicitarilor. De altfel prefectul Mihai Capra a precizat ca va valida hotarirea prin care Ion Mocanu a intrat in rindul consilierilor judeteni, mai ales ca in hotarirea instantei nu se face referire la repunerea in functie a lui Dorin Meran, ci se anuleaza hotarirea prin care a fost validat Dieter Krampultz in functia de consilier judetean.

Dorin Meran solicita prefectului invalidarea hotaririlor din sedinta CJ din 31 ianuarie pe motiv ca el ar fi trebuit sa fie validat in functia de consilier judetean dupa rezolutia data de instanta. Dar, in urma acestei hotariri, s-a revenit la momentul in care Cristian Gisca si-a dat demisia din CJ, urmatorul membru PSD aflat pe lista consilierilor judeteni votati fiind Ion Mocanu, care initial a declinat invitatia PSD de a face parte din CJ.