Vreti ca impreuna cu sotia sa castigati aproape 134.000 de lei pe an? Aflati cum puteti atinge acest scop urmarind exemplul managerului public al Prefecturii Dolj si al sotiei sale, sub "patronajul spiritual" al actualului prefect.

Ovidiu Vladoi a fost angajat pe 1 aprilie in functia de manager public al Prefecturii Dolj, venind de la Arges, desi Ministerul Administratiei a refuzat sa infiinteze acest post in Dolj. Cum a reusit acest lucru? Tocmai cand prefectul Florin Stancu, persoana care a dorit sa se creeze o astfel de functie si in Dolj, primea raspunsul negativ la solicitare, Ovidiu Vladoi depunea o cerere de transfer la Craiova, unde sotia sa lucreaza in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului (DGASP) Dolj. Cererea a fost aprobata de minister, Argesul a fost de acord, Prefectura Dolj si-a deschis larg bratele, iar familia Vladoi s-a reunit. Pana sa ajunga in cel mai de seama fotoliu al prefecturii, Florin Stancu a fost director la DGASP Dolj, in subordinea sa fiind sotia lui Ovidiu Vladoi. Dupa ce s-a mutat cu serviciul pe strada Unirii, Stancu il are in subordine directa pe noul manager public. Intrebat daca este prieten cu familia Vladoi, prefectul Florin Stancu a explicat ca "ii cunosc pe amandoi, dar nu se poate spune acest lucru. Faptul ca in trecut am lucrat cu unul, iar acum lucrez cu altul este o simpla coincidenta".

Angajata mai bine platita decat directorul

Ce nu stia prefectul de Dolj este ca pe vremea cand era director la DGASP era platit mai prost decat "cunostinta" sa, care ii era subordonata. Potrivit declaratiilor de avere publicate pe pagina de internet a prefecturii doljene, Florin Stancu a castigat 69.544 de lei din salariul de director general, in timp ce sotia lui Vladoi, angajata la DGASP Dolj, a avut un salariu de 70.820 de lei pe 2008. Mutarea sa la Prefectura Dolj i-a picat bine lui Ovidiu Vladoi, pecuniar vorbind: cei 63.000 de lei castigati anual la Prefectura Arges, dupa cum se arata in noua declaratie de avere, ii primeste si in perioada aceasta de criza financiara in Dolj, judecand dupa spusele prefectului, din urma cu o saptamana. Cu ce se ocupa familia Vladoi, platita cu aproape 134.000 de lei pe an din bani publici? Ovidiu Vladoi, platit cu 5.250 de lei pe luna, este "un fel de coordonator al activitatii cu contractele", conform explicatiilor lui Gabriel Anghel, purtatorul de cuvant al Prefecturii Dolj, si s-a ocupat de orice, numai de proiecte europene nu, acesta fiind domeniul pe care a fost instruit. Sotia sa, care are salariu 5.901 lei pe luna, lucreaza la serviciul programe-proiecte in cadrul DGASP Dolj, conform fostului director al institutiei, actualmente prefect.