Sinistratii din Dolj primesc locuinte din partea guvernului. Executivul a aprobat ieri acordarea unui ajutor umanitar de urgenta, cu titlu gratuit, constand in 500 de bucati de constructii usoare din elemente modulare, pentru persoanele sinistrate din judetele Calarasi si Dolj, ale caror locuinte au fost afectate de inundatii, din care 470 de constructii revin Doljului. Acestea vor fi folosite pentru cazarea temporara a persoanelor afectate de inundatii.
Autoritatile locale vor asigura locatia pentru amplasarea locuintelor modulare, alta decat cea unde urmeaza sa se construiasca locuintele distruse, energia electrica necesara iluminatului si, dupa caz, incalzirii din sursa electrica, grupuri sanitare si surse de apa potabila. Distributia constructiilor se va face de catre Comitetele Judetene pentru Situatii de Urgenta.
Pe masura ce se finalizeaza reconstructia locuintelor distruse de inundatii si alunecari de teren, cele modulare vor fi preluate de prefecturile celor doua judete si transmise Inspectoratelor Judetene pentru Situatii de Urgenta, care vor asigura demontarea si conservarea lor.