Vicepresedintele PSD, Constantin Nita, a anuntat ca la intalnirea de la Poiana Brasov au venit reprezentantii a 39 de filiale PSD, dintr-un total de 48, si ca toate acestea il vor sustine pe Mircea Geoana la functia de presedinte al PSD.
Vicepresedintele PSD, Constantin Nita, a declarat ca la intrunire s-au discutat problemele exsitente in teritoriu si in cadrul filialelor.
Referitor la candidatura lui Cristian Diaconescu, Nita a spus ca este o competitie deschisa, iar la Poiana Brasov s-a anuntat sprijinul celor 39 de organizatii pentru Mircea Geoana.
"Majoritatea colegilor nostri il vor sprijini pe Mircea Geoana la functia de presedinte. Trebuie sa stabilim o platforma-program pentru ce se va intampla in perioada urmatoare. De aceea am cerut si presedintelui sa pregatim un document programatic pentru ca PSD sa intre in ceea ce se numeste partid numarul unu in opozitie", a completat vicepresedintele PSD.
Ilie Sarbu, fost ministru PSD al Agriculturii, a declarat ca luni Comitetul Executiv National va hotari data la care va avea loc Congresul National al PSD, precizand ca pana atunci toate datele vehiculate inn presa referitoare la organizarea Congresului PSD sunt false.
De asemenea, Sarbu a precizat ca la intrunirea de la Poiana Brasov au fost invitati toti liderii partidului, dar ca nu s-au prezentat toti.
"Daca din 48 de filale au participat 39, inseamna ca este o majoritate coplesitoare", a conchis fostul ministru PSD.
Taberele din PSD s-au pregatit separat pentru sedinta de luni a Comitetului Executiv. In timp ce majoritatea membrilor Biroului Permanent, in frunte cu Ion Iliescu si Adrian Nastase, au dezbatut soarta social-democratiei la Bucuresti, Mircea Geoana si liderii PSD din Ardeal s-au intalnit la Poiana Brasov.