Organizarea si functionarea celor 170 de sectii de votare din afara tarii pentru alegerile europene din 13 mai vor costa, conform estimarilor, circa 205.000 de euro, bani care vor fi alocati ministerelor din fondul de rezerva al Guvernului, a anuntat ieri Corina Vintan.
Ea a precizat ca reprezentantele diplomatice ale Romaniei au estimat, pe baza datelor statistice de la ale-gerile din 2000 si 2004, ca circa 147.000 de romani se vor prezenta la urne in sectiile de votare ce vor fi organizate in afara tarii.
Prin urmare, vor fi organizate 170 de sectii de votare in intreaga lume, iar lista a fost transmisa Prefecturii Bucuresti, intrucat aceste sectii fac parte integranta din lista celor de la Biroul Electoral al Municipiului Bucuresti, a adaugat Vintan.
Astfel, in tarile in care comunitatile de romani sunt importante, vor fi organizate mai multe sectii de votare. Spre exemplu, in Spania, unde reprezentantii diplomatici se asteapta ca numarul votantilor romani sa fie de circa 10.000, vor fi sectii la Madrid (doua), Barcelona, Sevilla, Valencia, Castellon, Alcazar de San Juan, Alcala de Henares, Coslada, Almeria, Zaragoza si Alicante. In Italia, unde sunt asteptati la urne circa 15.000 de romani, vor fi sectii de votare la Roma, Bari, Genova, Florenta, Treviso-Asolo, Torino si Milano. (M.F.)