Goethe-Institut organizeaza in perioada 31 octombrie- 6 noiembrie 2014 Zilele Filmului
German la București. Festivalul va avea loc la Cinematograful Studio si va proiecta in fata publicului bucurestean 12 productii germane de succes ale ultimilor ani.
Deschiderea festivalului va fi facuta de avanpremiera in cinematografe a filmului KREUZWEG / PATIMILE MARIEI / STATIONS OF THE CROSS (regia Dietrich Bruggemann), castigator al Ursului de Argint pentru cel mai bun scenariu in 2014, distribuit in Romania din luna noiembrie de Parada Film.
Cele 12 filme prezentate in cadrul Zilelor Filmului German la Bucuresti sunt opt filme de fictiune si patru documentare, prezentate pe parcursul a sapte seri la Cinematograful Studio.
"Zilele Filmului German au devenit o traditie a peisajului cultural bucurestean, anul acesta avand loc a IX-a editie, in care vor fi prezentate filme artistice si documentare recente, deosebite, care au gasit recunoaștere la festivaluri internationale. Programul de filme este imbogatit prin prezenta invitatiilor,
regizori, producatori, scenaristi si actori din Germania, cu care publicul bucurestean va avea ocazia sa intre inn dialog dupa prezentarea filmelor lor", spune Beate Kohler, Directoarea Goethe-Institut Bucuresti.
Accesul la proiectii se va face in baza biletelor cumparate de la casa de bilete a cinematografului la pretul de 10 RON / bilet sau in baza abonamentelor de 28 RON / 4 intrari.
Goethe-Institut este o instituttie culturala ce promoveaza cultura Republicii Federale Germane pe plan mondial, cu scopul de a sustine limba germana in strainatate Ai colaborarea internationala in plan cultural.