Dupa cum a reiesit si din povestea scheletelor gigantice descoperite la Argedava, autoritatile au parut mai mereu secretoase in privinta uriasilor.
In 2009, echipa emisiunii "Acces Direct", difuzata de Antena 1, a realizat o ancheta pe tema uriasilor din Bucegi. Dupa mai multe dezvaluiri privind o retea de tunele subterane imense care s-ar regasi in zona, la redactie s-ar fi primit un telefon de amenintare, a carui inregistrare a fost facuta publica in cadrul emisiunii. Un barbat misterios le-a "recomandat" jurnalistilor sa sisteze dezvaluirile, deoarece au intrat "intr-un joc periculos". "Nu mai vorbiti despre Bucegi. Sunt informatii care trebuie sa ramana la nivelul unor structuri si nu trebuie facute publice. Sa nu va doriti sa ne cunoasteti, sa dati interviuri la noi. Atat am avut de spus", a fost mesajul transmis jurnalistilor. Daca apelul a fost adevarat sau regizat, probabil nu vom afla niciodata.
In Romania, schelete de uriasi au mai fost descoperite la Polovragi, la Cetateni (2005), sub manastirea Negru Voda, personaj despre care se spune ca avea el insusi o statura impunatoare si ca isi tinea consfatuirile cu capitanii pe "scaunele" domnesti sapate in stanca la Scaieni. Si in Pantelimon - Lebada, in octombrie 1989, au fost scoase din pamant 20 de schelete de uriasi, dar in niciunul dintre cazuri cercetarile nu au fost continuate.

Sursa: worldwideromania.com.