In anul in care sarbatoresc 20 de ani de muzica, dupa opt albume, sute de concerte in tara dar si in strainatate, Sarmalele Reci pornesc in turneu national. Primele concerte din turneu sunt programate vineri, 15 februarie, la Suceava si sambata, 16 februarie, la Iasi.
Concertul de la Suceava marcheaza o premiera in istoria formatiei. Astfel, este pentru prima data cand Sarmalele Reci concerteaza in Cetatea de Scaun a Moldovei. "Oamenii din zona Bucovinei sunt printre cei mai calzi si mai primitori oameni pe care i-am intalnit. Stiu ca pare ciudat, dar la Suceava nu am cantat niciodata. Asa ca ne bucuram ca deschidem acest turneu pe teritorii noi pentru Sarmalele Reci", declara Zoltan Andras. "Nici nu se putea sa gasim un loc mai bun pentru a ne incepe turneul national aniversar", a adaugat solistul trupei.
Vineri seara, la Suceava, gazda primitoare va fi clubul La Fierarie, un loc deja consacrat pentru ca promoveaza muzica live.
In urmatoarea zi, trupa se va indrepta catre Iasi, unde are programat cel de-al doilea concert din turneu, in Underground Pub, locul de intalnire al iesenilor iubitori de muzica buna.
Iasiul iubeste Sarmalele Reci, dovada ca de-a lungul timpului, trupa a fost intampinata cu mare entuziasm la fiecare aparitie. "La Iasi ne-am simtit intotdeauna ca acasa. Caldura publicului a incalzit Sarmalele Reci", spune Zoltan Andras.
Sambata seara, Underground ii invita pe toti iesenii pasionati de rock, la o portie consistenta de muzica buna, marca Sarmalele Reci.
Turneul "Sarmalele Reci - Anul douazeci" aduce in fata publicului piesele esentiale, din toate perioadele trupei. "Tara de vrea prost", "Aurolac", "Prostia la putere", "Gasca de la bloc", "Maniac", "Haos.ro" sau "Sprit de vara", "Cocktail Molotov", "Violeta", "Telefonul nu mai suna", "Daca n-ai fi tu" sau cel mai recent single "Nu mai fac" - toate se potrivesc la fel de bine astazi, ca in ziua in care au fost lansate.
In mare forma si cu pofta de cantat, trupa Sarmalele Reci se prezinta in componenta: Zoltan Andras (voce), Emil Viciu (chitara), Laszlo Micea Horvath (clape), Vladimir Sateanu (chitara bas), Gabriel Dragan (tobe).
Biletele pentru concertele de la Suceava si Iasi se gasesc la cluburi si in reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas, Carturesti si online pe eventim.ro).