Dupa moartea regizorului Sergiu Nicolaescu s-a vorbit in treacat despre un hobby al artistului: pictura. Pe cand era senator, in noiembrie 2003, Sergiu Nicolaescu a avut o expozitie care s-a bucurat de succes: dupa cum marturisea insusi Sergiu Nicolaescu: toate tablourile expuse s-au vandut!
Cu un an inainte de propria expozitie, senatorul Sergiu Nicolaescu intalnise un pictor cu care s-a imprietenit. Pictorul se numeste Titu Proca si a povestit in 2002, unui reporter de la un cotidian bucurestean, cum a decurs intalnirea sa cu Sergiu Nicolaescu.
Titu Proca avea o expozitie pe holul vechiului Senat, din Piata Revolutiei.
Din pacate, doar un senator i-a cumparat un tablou, iar altul i-a cerut sfaturi de specialitate. Tabloul cumparat era o floare a soarelui, iar cumparatorul l-a luat pentru sotia sa. Cei mai multi senatori au motivat ca nu-si cumpara nici un tablou "pentru ca nu merg" in casele lor.
Pana si Razvan Theodorescu, ministrul culturii, in trecerea lui prin Senat, i-a admirat tablourile fara sa cumpere. Senatorul care i-a cerut sfaturi de specialitate a fost Sergiu Nicolaescu. Acesta i-a marturisit lui Titu Proca faptul ca si el picteaza si chiar l-a luat pe artist la el acasa, pentru a-i arata niste tablouri.
"Va spun ca dl senator Sergiu Nicolaescu chiar are talent, marturisea atunci Titu Proca. Marea majoritate a picturilor lui Sergiu Nicolaescu infatiseaza peisaje marine, unele dintre ele chiar reusite. Senatorul Sergiu Nicolaescu mi-a solicitat sa-i dau cateva lectii sau indicatii", a spus pictorul.
In anul urmator, Sergiu Nicolaescu a expus el insusi pe holul Senatului, dar cu mai mult succes decat Titu Proca: "Am vandut tot", a marturisit Sergiu Nicolaescu.