B365.ro: Cinema in aer liber in Parcul Tineretului din Capitala

Cu peste 80.000 de spectatori in 7 orase, in 2012, Caravana Metropolis ajunge din nou la Bucuresti, unde va poposi timp de 4 saptamani, in Parcul Tineretului. Intrarea la eveniment este libera.
In perioada 23 iulie - 18 august, in fiecare seara, de marti pana duminica, incepand cu ora 21:30, Asociatia Culturala Metropolis ii invita pe bucuresteni la proiectii de film in aer liber. Filmele alese sunt atat productii internationale, cat si romanesti, premiate la festivaluri internationale de film si se adreseaza atat cinefililor, cat si amatorilor de distractie si relaxare intr-un spatiu deschis.
Prin evenimentul Cinema in aer liber, Asociatia Culturala Metropolis propune o alternativa la cinematograful clasic, accesibila tuturor. Evenimentul are ca obiectiv atragerea atentiei publicului larg asupra celei de-a saptea arte, savurate de aceasta data intr-un mediu neconventional. Actori indragiti vor putea fi urmariti in productii semnate de mari regizori ai lumii, ca Pedro Almodovar, Francois Ozon, Wes Anderson, Thomas Vinterberg sau Michael Haneke.
Caravana Metropolis aduce in Romania un concept popular peste hotare, "Cinema in aer liber", impreuna cu cel mai mare ecran gonflabil din Romania, de 120 m², si un proiector de 17.000 de lumeni. Publicul bucurestean se va putea bucura alaturi de prieteni si familie, in racoarea serii, de filme in avanpremiera nationala, filme recunoscute international pentru valoarea lor cinematografica si pentru succesul la public.
Programul primei saptamani (23 - 28 iulie) a evenimentului Cinema in aer liber, din Parcul Tineretului, este urmatorul:

1. In Casa (Dans la maison) - marti, 23 iulie, ora 21:30 - Nominalizat la Cesar si Goya, premiat la Toronto si San Sebastian, filmul lui Francois Ozon este povestea adevarata a unui baiat de 16 ani, ce patrunde in casa unui coleg de scoala despre care incepe sa scrie eseuri pentru ora de literatura. Interventiile baiatului vor declansa o serie de intamplari scapate de sub control.

2. Pozitia copilului - miercuri, 24 iulie, ora 21:30 - cel mai de succes film romanesc de anul acesta, in regia lui Calin Peter Netzer, premiat cu Ursul de Aur la Berlinale 2013.

3. Nascut a doua oara (Twice Born) - joi, 25 iulie, ora 21:30 - in regia lui Sergio Castellitto, prezentat in avanpremiera in Romania, filmul a fost selectionat la Toronto si este o frumoasa poveste de dragoste ce ii are ca protagonisti pe Penelope Cruz si pe Emile Hirsch (Into the Wild).

4. Superstar - vineri, 26 iulie, ora 21:30 - Prezentat de asemenea in avanpremiera in Romania, filmul a facut parte din competitia Festivalului International de Film de la Venetia si spune povestea unui barbat obisnuit, care descopera intr-o zi ca a devenit extrem de faimos.

5. O afacere regala (A Royal Affair) - sambata, 27 iulie, ora 21:30 - Nominalizat la Oscar si Globul de Aur, premiat cu Oscarul European si cu Premiul Cesar, filmul lui Nikolaj Arcel este povestea adevarata a unui om obisnuit care castiga inima reginei si porneste o revolutie.

6. Aventuri sub clar de luna (Moonrise Kingdom) - duminica, 28 iulie, ora 21:30 - In avanpremiera in Romania, regizat de Wes Anderson, cu Bruce Willis, Bill Murray si Edward Norton in rolurile principale, a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scenariu, in competitie la Cannes 2012.

Intrarea la proiectiile din cadrul evenimentului "Cinema in aer liber" este gratuita.

Asociatia Culturala Metropolis, infiintata de Daniel Mitulescu, are ca principal scop realizarea de evenimente non-profit de educare a publicului tanar, precum Festivalul International de Film pentru Copii KINOdiseea, si Festivalul international de muzica si cultura Balkanik.