Deoarece Asia este cel mai mare continent, termenul de mobilier asiatic este uneori limitat doar la mobilierul produs in marile foste imperii din Estul Indepartat - China si Japonia - care se caracterizeaza prin materiale ca bambusul, culoarea rosie aplicata si prin multele caractere si simboluri specifice ce se regasesc pe acestea.
Datorita globalizarii alte tipuri de mobilier asiatic au devenit cunoscute si apreciate: Thai, Vietnamez, Indonesian, Javaiez, Bali...
In acelasi timp, arta decorativa a Asiei de Sud a devenit foarte populara, iar mobilierul Indian, un reper unic in eclectismul modern, preferat de cei mai de seama designeri si arhitecti ai inceputului de secol XXI, atingerile subtile ale Imperiului Britanic asupra complicatului cadru religios Indian lasand in urma o alta imagine a utilizarii lemnului masiv, imaginilor votive si artizanatului in interioarele clasice.
Prinsi in interiorul traditionalismului si cutumelor religioase, artizani indieni redau in forma decorativa imagini cu iz medieval ale zeitatilor si pseudozeitatilor hinduse si budiste in diferite ipostaze legendare, adesea pictate in culori vi, foarte calde (portocaliu, galben, verde, rosu..).
Cu largi implicatii culturale obiectele artei decorative asiatice sunt un stimulent puternic pentru efectul eclectic al unui interior construit in jurul nevoii de a colectiona si a pune alaturi obiecte de mare valoare ce apartin mai multor zone culturale si istorice. Din acest punct de vedere mobilierul si obiectele decorative ASIATICE ofera o mare deschidere spre autentic, contribuiind la cresterea valorii estetice a oricarui interior.
Putei comanda moblier de la showroom-urile Exotique din Bucuresti la nr. de telefon 021-316.96.94 sau la adresa de e-mail [email protected].
Sursa: www.exotique.ro