AGERPRES: A murit cantaretul grec Demis Roussos
Cantaretul grec Demis Roussos a murit weekendul acesta intr-un spital particular din Atena, informeaza luni AFP, citand surse ale spitalului.
Dupa ce a fost internat o perioada indelungata de timp la spitalul Igia, artistul cunoscut pe plan mondial Demis Roussos s-a stins din viata, a informat spitalul intr-un comunicat lapidar.
Demis Roussos a facut parte din trupe precum We Five et the Idols in anii 60, inainte de a deveni solistul grupului Aphrodite's Childs, cu vocea sa avand un timbru deosebit si usor de recunoscut. El s-a lansat intr-o cariera solo incepand din 1971 si a vandut milioane de discuri. Ultimul sau album dateaza din 2009.
Retras de mai multi ani, el a aparut pe prima pagina a ziarelor in septembrie 2013, intr-una din ultimele sale aparitii publice, cand a primit distinctia Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare din mainile ambasadorului Frantei.
Demis Roussos, imbracat intr-un costum de culoare inchisa, cu cravata inflorata si camasa si ochelari de soare de culoare mov, a fost inconjurat de familia sa cu aceasta ocazie, dar problemele de sanatate l-au obligat sa ramana asezat pe parcursul ceremoniei, noteaza AFP.
xxx
Wikipedia: Demis Roussos
Demis Roussos (nume real: Artemios Ventouris Roussos, n. 15 iunie 1946, Alexandria, Egipt - d. 25 ianuarie 2015, Atena, Grecia) a fost un cantaret grec, recunoscut pe plan international. Roussos a atins pentru prima data succesul ca membru (vocalist si basist) al formatiei Aphrodite's Child, in care a fost coleg cu Vangelis. Impreuna au inregistrat cantece precum Rain and Tears, Marie Jolie si It's Five a Clock, iar la inceputul anilor '70 au lansat albumul conceptual 666.
Dupa aceasta etapa, Roussos si-a investit energiile in propria cariera solo. In timp ce primul sau album a fost un proiect necomercial, Demis Roussos s-a orientat mai tarziu spre genul slagar, lansand cantece precum Forever And Ever, Goodbye, My Love, Goodbye si My Friend the Wind. A cantat in mai multe limbi. De-a lungul anilor a continuat sa colaboreze sporadic cu Vangelis.
A murit la 25 ianuarie 2015 la Atena.